Szabadságra vonul a megyei labdarúgás, ugyanis az utolsó fordulót rendezték 2019-ben. A Vértessomló óriási meglepetésre otthon tartotta a három pontot a remek formában lévő Zsámbék ellen. Két potyagóllal szerzett vezetést a hazai csapat, majd a zöld-fehérek erejéből már csak a szépítésre futotta, így a lelkes és szervezett Vértessomló hosszú idő után újra begyűjtötte a három pontot. Ezzel az is eldőlt, hogy a Zsámbék nem tölti a téli szünetet a dobogón. A Nyergesújfalu viszont igen, miután kiütéses győzelmet aratott a Nagyigmánd otthonában. A Nyergesújfalu mind a hét gólját Manga Zsolt szerezte, aki így hatalmas előnyre tett szert a góllövőlistán. A Nagyigmánd is szerzett két gólt, de ezzel messze álltak a pontszerzéshez, így a sereghajtó pozícióból várják majd a tavaszt, míg Jánosi Dániel csapata a harmadikról.


A Tata-Vértesszőlős szomszédvári rangadó érdekesen alakult: negyed óra alatt hármat rúgott a vendég gárda, majd itt alább is hagyott a lelkesedés. Ezt kihasználva a Tata a szünet után egyenlíteni tudott, ám az utolsó tíz percben a már emberelőnyben játszó Vértesszőlős képes volt a megújulásra, és egy Dombai-duplával végül megnyerte a meccset. A forduló rangadója mérhetetlenül sima volt, a Tatabánya számolatlanul rúgta a gólokat az oroszlányi kapuba, ráadásul Boros kapus még így is több bravúrt bemutatott. A listavezető Tatabánya kilenc gólig jutott, az Oroszlány összeomlott. Karcagi Pál búcsúmeccsén győzni tudott a Sárisáp a jó formában lévő Bábolna ellen. Ráadásul Sándor Gábor kapus ismét értékesített egy büntetőt, ez már a harmadik gólja volt az idén. Az előző fordulóban is győzni tudó Koppánymonostor lemásolta a múlt heti teljesítményét: egy első félidőben szerzett Rába-gól elég volt idegenben. Ezzel múlt héten a Tatabányát, most vasárnap pedig a Kecskédet verte meg, így a lila-fehér csapat a dobogó második fokán várja majd a (remélhetőleg) napsütéses tavaszi folytatást.


Vértessomlói KSK-Zsámbéki SK 2-1 (1-0)
Vértessomló, vezette: György I. (Jurák F., Jászberényi M.)
Vértessomló: Ujszászi – Éliás (Szepesi, 20.), Fábián, Zink, Murányi, Somodi, Egri, Batin (Bernát, 66.), Kovács K., Horváth P. (Kovács I., 90.), Dobbelaere (Antal, 91.). Vezetőedző: Dupai János.
Zsámbék: Bartos – Áprily (Peinlich, 83.), Marticsek, Juhász (Kiss, 72.), Sugár, Kállay, László M. S., Karai (Billege, 75.), Haupt (László D., 57.), Sárközi. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Murányi (8.), Szepesi (74.), illetve Sárközi (94.)
Jók: mindenki, illetve Sárközi.
Dupai János: – Az utolsó mérkőzésre összekapta magát a csapat, és jól játszottunk végre. Szerintem megérdemelt győzelmet arattunk.
Bodó László: – Az alázatosabb, a lelkesebb és a győzni jobban akaró csapat nyert. Én szégyellem magam. Remélem, hogy mások is…


Nagyigmándi KSK-Nyergesújfalu SE 2-7 (1-4)
Nagyigmánd, vezette: Tóth R. (Büki G., Szijártó M.)
Nagyigmánd: Billig – Fülöp (Andrej, 72.), Ötvös, Rózsás, Horváth I. (Fehér, 46.), Bercsi (Gerencsér, 83.), Pintér, Ozoróczi, Nyári, Horváth Z. (Tóth G., 88.), Boros. Technikai vezető: Mohácsi Antal.
Nyergesújfalu: Koller – Balogh, Szoboszlai (Fábián, 85.), Mann (Király, 46.), Manga, Nagy, Deme, Takács (Lakatos, 75.), Guzsik (Chritia, 60.), Török, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Rózsás (35.), Ötvös (78.), illetve Manga (13., 19., 44., 45., 47., 69., 82.)
Jók: Nyári, Ötvös, illetve Manga, Fekete, Deme, Szoboszlai.
Mohácsi Antal: – A futballban ritkán vannak csodák, a jobb játékosállománnyal rendelkező csapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Jánosi Dániel: – Ezt a győzelmet az egész csapat Cseh Kevinnek ajánlja, és mielőbbi gyors felépülést kíván neki.


Tatai AC-Vértesszőlősi SE 3-5 (1-3)
Tata, vezette: Balázs K. (Miráki G., Szántó R. D.)
Tata: Csákány – Bombicz (Bujdosó, 82.), Szűcs, Soós, Csordás D., Nagy, Velencei, Csordás G. (Kisék B., 54.), Koronczi (Suhai, 59.), Hauzer (Széles, 39.), Kisék Sz. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Vértesszőlős: Szekér – Dr. Veréb, Polyák, Mig (Gyurász, 61.), Bencsik, Müller (Németh, 46.), Horváth Z. (Somogyi, 90.), Szőke, Dombai, Bognár (Nagy, 86.), Kocsis. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Szűcs (44.), Kisék Sz. (60.), Csordás D. (64.), illetve Kocsis (8.), Bognár (9.), Szőke (14.), Dombai (80., 95.)
Kiállítva: Soós (71.), illetve Mig (94., kispadról)
Jók: Csákány, illetve Szőke, Dombai, Dr. Veréb.
Kele Zoltán: – Két ellentétes félidőt láthattunk. A második alapján meg lehetne dicsérni a csapatot. Az első játékrész katasztrófa volt… Azt nem mondom, hogy nyerhettünk volna, de lendületben volt a csapatunk.
Tokaji Zsolt: – Háromgólos vezetés után téli szünetre mentünk, de a csapat becsületére legyen mondva, hogy ha nehezen is, de sikerült begyűjteni a három pontot. Minden vezetőnek, szurkolónak, játékosnak, és aki egy kicsit is hozzátett a vértesszőlősi labdarúgáshoz, köszönöm, és jó pihenést kívánok nekik.


Sárisápi BSE-Bábolnai SE 2-1 (2-0)
Sárisáp, vezette: Szeibert P. (Drabon B., Sirokmán A.)
Sárisáp: Sándor G. – György, Szenes (Szabó, 64.), Berki, Zicsi, Hamza (Vass, 57.), Budaházi, Jurásek J., Sándor P. (Putnoki, 83.), Karcagi, Izsó (Fürst, 87.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Bábolna: Pécsvárady – Wiest (Balogh Á., 62.), Valkó G., Valkó M., Kalamár (Kolonics, 62.), Lanzendorfen, Kuroli, Szendi, Soha, Végh, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Sándor P. (9.), Sándor G. (40.), illetve Valkó M. (71.)
Kiállítva: Lanzendorfen (68., Bábolna)
Jók: Jurásek J., Budaházi, Karcagi, illetve Végh, Kuroli.
Karcagi Pál: – Minden jó, ha a vége jó! Köszönöm a sárisápi klubnak, hogy évekig a játékosa, majd később az edzője lehettem, ezáltal pedig sok sportbarátot szereztem. Sok sikert a továbbiakban, hajrá Sárisáp!
Józsa Péter: – A helyzeteinket kihagytuk, védekezésben pedig nagy hibák után olyan előnyhöz juttattuk az ellenfelet, amit a második fél­időben már nem tudtunk kijavítani.


OBSK Oroszlány-Tatabányai SC 0-9 (0-4)
Oroszlány, vezette: Katona B. M. (Széplábi G., Frank V. L.)
Oroszlány: Boros – Fekete, Veres, Korcsok, Tóth (Csontos, 46.), Jónás, Földi, Wágner, Simonka, Kelemen, Minárcsik. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Tatabánya: Balla – Árvai (Kovács D. Sz., 73.), Kovács I., Gyürki (Sárközi, 70.), Soltész, Szabó R. (Kozák, 62.), Hajas (Farkas M., 62.), Németh, Farkas V. (Krupánszki, 73.), Székely, Katona. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Gólszerzők: Farkas V. (3., 10.), Árvai (21.), Szabó R. (44.), Soltész (70.), Kozák (72.), Farkas M. (78.), Sárközi (82., 84.)
Jók: Boros, Fekete, illetve mindenki.
Sebestyén Ferenc: – Úgy gondolom, sikerült feledtetni a Tatabányával a múlt heti fiaskójukat, kellemes partner voltunk. Az egész heti munkánkon látszott ez. Az első félidő értékelhetetlen volt, a szünet után volt egy jó 25 percünk.
Bekő Balázs: – A csapat nagyon jól reagált a múlt heti vereségre, és egy-két otromba, igaztalan vádaskodásra. Helyenként szép játékkal fölényes győzelmet arattunk. Köszönöm az igazi szurkolóinknak, a csapatnak, a körülöttünk dolgozóknak és a stábomnak az őszi munkáját. Tavaszra pedig annyit tudok ígérni, hogy ennél csak erősebbek leszünk, rengeteget fogunk dolgozni, és el fogjuk érni a céljainkat.


Kecskéd KSK-Koppánymonostori SE 0-1 (0-1)
Kecskéd, vezette: Csejtei Cs. (Hartdégen Zs., Papes D.)
Kecskéd: Bábszki – Bakos, Kocsán, Juhász (Hagymási B., 33.), Nagy (Horváth Á. A., 68.), Greskó, Zuggó, Pető, Kese, Kucsera, Kiss. Vezetőedző: Linczmaier László.
Koppánymonostor: Gíber – Egyed, Pekler, Hegedüs (Venczel, 76.), Rába, Csapó, Sallai, Sinkó (Alasztics, 82.), Szalai, Dávid (Bilkó, 64.), Dombi (Tímár, 69.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Rába (35.)
Jók: Zuggó, illetve mindenki.
Linczmaier László: – Helyzetek nélküli meccsen egy hibánkat kihasználta ellenfelünk, így gratulálok nekik. Célfutballt játszottak, és nem volt meg a megfelelő minőség a játékunkban ennek feltörésére. Sajnos az utóbbi időben rengeteg gondunk volt, tavasszal igyekszünk javítani.
Vigh László: – Nagyon nehéz körülmények voltak a találkozón. Amit tudtunk, kihoztuk belőle. Fegyelmezettek és alázatosak voltak végig a fiúk. Nagyon büszkék vagyunk arra a pozícióra, amit elértünk ősszel és köszönjük a szurkolónknak, hogy ilyen szép számban elkísértek minket.

Borítókép: Szmolka Csaba és Dávid