A hétvégén ugyan folytatódhatna a foci a megyei bajnokságokban, ennek ellenére elvétve lépnek pályára a csapatok. Ahol igen, ott is zárt kapuk mögött kell játszaniuk.

A megyei első osztályból még két forduló lenne kiírva erre a naptári évben, azonban nem fognak mérkőzéseket rendezni a hétvégén. Az MLSZ legfrissebb határozata szerint az amatőr mérkőzéseket meg lehet rendezni, de nem kötelező. Ha az egyik fél nem szeretne pályára lépni, akkor a találkozót elhalasztják, így amelyik csapat játszani akar, az sem biztos, hogy fog. A megyei első osztályban konkrétan nem lesz forduló a hétvégén, hiszen mindegyik párharcot elhalasztották. A megyei másodosztályban két párharcot fognak rendezni vasárnap: a hatodik helyen álló Bajót a listavezető Mocsát látja majd vendégül, míg a hetedik Bana a második Tátot. Mindkét találkozó ígéretesnek hangzik, de néző egyiket sem tekintheti meg. A harmadosztály két csoportjában hasonló a helyzet, mint az első ligában, itt is elhalasztanak minden párharcot tavaszra.

Az NB III. Nyugati-csoportjában elvileg játszanak a csapatok, ám a megyénket érintő két csapatból az egyik pont nem. A Tatabányai SC a MOL Fehérvár II.-t fogadná, azonban nem fogja, hiszen a székesfehérváriak kérésére ezt a párharcot elhalasztják, pótlását december 2-ra írták ki. A Komárom viszont pályára lép a harmadosztályban, méghozzá rendhagyó időpontban, hiszen szombato 11 órakor lesz jelenése Bozsik Péter csapatának Felcsúton. A Puskás Akadémia II. épp a kiesőzóna felett található, így elmondható, hogy nem szerepel jól Szélesi Zoltán fiatal gárdája. A Komárom a hatodik helyről várja a folytatást, így idegeben is esélyesebbnek mutatkozik. Nagy kérdés, hogy a Puskás Akadémia csapatában lesznek-e visszajátszók, hiszen az első csapat kerete nem lép pályára a hétvégén.

Megkérdeztünk a megyei futballban szereplő edzőket és játékosokat, hogyan élik meg, hogy kvázi vége a megyei labdarúgószezonnak. Cikkünk ezen része még a hivatalos leállás bejelentésekor született.

Bodó László, a Zsámbéki SK vezetőedzője elmondta, hogy a legutóbbi leállás sem tett jót a csapatnak, hiszen a legtöbben nulla edzettségi állapottal tértek vissza a csapathoz. – Kijöttünk a betegségekből, van ugyan egy-két sérülésünk, de nagyon jól nézett ki az elmúlt hetekben a csapatunk. Jól mentek a srácok, így nagyon kár, hogy nem tudjuk lejátszani a maradék két mérkőzést. Nem tudjuk, hogy mikor kezdhetjük újra az edzéseket – kezdte Bodó László, a második helyen álló Zsámbék trénere.
– Legjobb esetben is január 10-én kezdhetünk el majd edzeni, így két hónap kimarad. Már most le vannak kötve a felkészülési mérkőzéseink, így nem tudjuk, hogyan alakul majd a tél, és hogy mikor kezdhetünk el újra tréningezni. A legutóbbi leállás során is voltak olyan játékosok, akik abbahagyták a focit – bízom benne, hogy ez nem ismétlődik meg. Tegnap megtartottam az utolsó edzést, de nem tudok mit mondani a játékosaimnak a folytatásról. Egyéni edzéstervvel fogok készülni, de jó, ha 4-5 ember megcsinálja, amit előírok nekik – folytatta.
– Nagyon nehezen fogom bírni otthon a semmittevést. Márciusban ezt egyszer már átéltük. Elvették a futballt az élemből, pedig a héten öt napomat is ez alkotta. Hétköznap edzések, szombaton öregfiúkmeccs, vasárnap pedig a felnőtt. Most ez nem lesz. Számomra ez a kikapcsolódás a munka mellett. Ötvenévesen még mindig aktívan sportolok, de ez nem lesz ugyan­olyan…


Gulyás Tamást, a megyei első osztály hetedik helyén álló OBSK Oroszlány vezetőedzőjét is megkérdeztük, hogyan látja a kialakult helyzetet és a kényszerszünetet.
– Mindenképpen első az egészség, az a legfontosabb. Egyetértek a döntéssel, ha ezzel hozzá tudunk járulni valamilyen szinten a vírus terjedésének csökkentéséhez. A saját csapatomra levetítve nézve a helyzetet: nekünk kifejezetten jól jön a leállás, elég rossz passzban voltunk. Vesztettünk el embereket is a vírus miatt, és igen kevesen voltunk. Bízunk benne, hogy jövőre újra tudjuk kezdeni, és bele tudunk szólni az elejébe – zárta gondolatait Gulyás Tamás, aki még azt is hozzátette, hogy december közepéig egyéni edzést írt elő a játékosainak.


A vezetőedzők mellett egy játékost is megkérdeztünk, hogyan látja a folytatást. A listavezető Koppánymonostor kapusa, Gíber Roland foglalta össze a helyzetet.
– Számítottunk rá sajnos, hogy ez lesz a vége. Igazából idő kérdése volt. Reméljük, hogy minél hamarabb visszaáll minden a régi kerékvágásba, mert ez egyik csapatnak sem jó véleményem szerint. De azt mondom, hogy ha választani kell, hogy zárt kapus mérkőzések vagy szünet, akkor az utóbbit választanám, mert nézők nélkül semmit sem ér az egész, még ilyen szinten sem. Most az a legfontosabb, hogy mindenki vigyázzon magára és a szeretteire, es minél hamarabb túl legyünk ezen az egészen – zárta gondolatait a lila-fehérek hálóőre.