A második forduló következik a megyei első osztályban vasárnap. A Vértessomló az első körben nagyon fontos győzelmet aratott a Vértesszőlős ellen, azonban most hétvégén jóval nehezebb ellenfél érkezik a Nyergesújfalu személyében. Darabos Gábor csapata vasárnap és szerdán is a Koppánymonostor ellen játszott, mindkétszer döntetlent ért el. Most a győzelemért utaznak a nyergesiek Somlóra, de nem lesz egyszerű feladat. A forduló rangadóját a Koppánymonostor és a Kecskéd vívja majd. Az előző szezonban a Kecskéd egyszer már meglepetést tudott okozni a Monostor ellen, most hasonlóra hajt. A hazaiak döntetlennel kezdtek, a Kecskéd viszont magabiztos sikerrel, de egy fordulóból nehéz kiindulni. Mindkét csapat játszott szerdán, így a kondíció is hasonló lehet.

Az Esztergom vereséggel startolt, viszont a kupában kiütötte ellenfelét, a Tát pedig szerdán nem volt pályán, előző vasárnap viszont simán győzött. Most egymás ellen vívnak rangadót. A két csapat jól ismeri egymást, vannak is átfedések a földrajzi közelség miatt. Mindkét csapatnak fontos lenne a győzelem ezen a találkozón. A Környe vereséggel, az Almásfüzitő döntetlennel vette az első akadályt, így most egymás ellen próbálnak meg javítani. Szerdán a kupában az Almásfüzitő meglepő vereséget szenvedett a Lábatlantól, ráadásul előnyből, míg a Környe magabiztosan lépett tovább a Csolnokon.

Sem a Sárisáp, sem a Bábolna számára nem úgy kezdődött a szezon, ahogy azt szerették volna, bár Csapó Károlyék egy fokkal elégedettebbek lehetnek, hiszen egy pontot legalább gyűjtöttek a nyitányon, de a kupától búcsúztak. A Bábolna egy nagy pofonba szaladt bele kezdésként a Tata ellen, így most kettőzött erővel utaznak Sárisápra. A két csapat az elmúlt szezonokban rendre jó meccseket vívott egymással, bízzunk benne, hogy ez most is így lesz. Előző találkozók 15 órakor kezdődnek, aztán 17 órától szomszédvári rangadó lesz Tatán, ahol az első körben vereséget szenvedő Vértesszőlős utazik. A Tata jelenleg listavezető, már amennyire értelmezhető ez az első forduló után, de könnyedén megőrizheti ezt a pozícióját a Wéber-csapat, ha hozza a papírformát.

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 2. forduló

Augusztus 21., vasárnap, 15 óra

Vértessomlói KSK-Nyergesújfalu SE

Nagy Géza, a Vértessomló vezetőedzője: – Nem mi vagyunk a hétvége meccs esélyesei, hiszen az egyik bajnokaspiráns látogat hozzánk. Nem megyünk feltett kezekkel a pályára, de mindent elkövetünk, hogy meglepetést okozzunk, és pontot vagy pontokat szerezzünk.

Koppánymonostor SE-Wati-Kecskéd KSK

Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Látjuk azt, hogy a Kecskéd szép eredményt ért el, és jól erősítettek. Nem számítunk könnyű meccsre, nekünk is lesznek hiányzóink a nyár miatt, de amatőr szinten ezzel az ember nem tud mit kezdeni. Minőségi a keretünk, mindenképpen a győzelem a cél.

FC Esztergom-DG Tát SE

Spóner József, az Esztergom vezetőedzője: – Nagyon várjuk a találkozót, és reméljük, hogy a múltheti rossz helyzetkihasználásunkat tudjuk javítani. Egy jó meccset szeretnénk játszani, és tovább fejleszteni az egységet a csapatunknál.

Környe SE-Almásfüzitői SC

Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – Javítanunk kell. Ennyi.

Sárisápi BSE-Bábolnai SE

Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Ezen a héten ez lesz a harmadik mérkőzésünk. Bízom benne, hogy a fiatal játékosaim frissek lesznek. Az első forduló eredményei nem csapnak be minket, de győzelemre készülünk.

Augusztus 21., vasárnap, 17 óra

Tatai AC-Vértesszőlősi SE

Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – A jó kezdés után hazai pályán szeretnénk megszerezni a második győzelmünket, de nem lesz egyszerű a szervezett Vértesszőlős ellen.