Móri Tamás a Tatabánya-szurkolók korábbi kedvence, Milinte Árpád, korábbi NB I-es labdarúgó, Máj Gábor, korábbi Tatabánya és Dorog védő. Mi a közös bennük? Mindannyian a Fejér megyei első osztályban szereplő Bicske labdarúgói. A csapat játékos-edzője eddig a 39 éves Móri Tamás volt, ám a következőkben már Dragan Vukmir lesz.

A klubvezetés azt várja a szakembertől, hogy a hátralévő hazai mérkőzéseket megnyerve érjen oda a csapat a tabella élére, ez azonban az utóbbi két váratlan vereség (Ercsi 3-5, Mór 0-2) után már a riválisok egymás elleni rangadóitól is függ. Az eddigi edzőre, Móri Tamásra a továbbiakban csak játékosként számítanak.

A szezon kezdete előtt egyértelmű bajnokesélyesnek tűnt a Bicskei TC, és a sikeres ‒ a pályaépítés miatt végig idegenben megvívott ‒ őszi idény után már csak a papírformát kellett volna hoznia a tavaszi hazai bajnokikon. A gárda játékában és eredményességében azonban váratlan törés következett be, nyoma sincs a tavalyi formának és önbizalomnak.

Vukmir a csütörtök esti bemutatás után meg is tartotta első edzését.

Dragan Vukmir 23 éves koráig Szerbiában futballozott, majd 2002 nyarán a Ferencvároshoz szerződött, amellyel bajnokságot és kupát nyert, valamint játszhatott az UEFA Kupában is.

2005 nyarán került a Debrecenhez, amellyel kétszer is bajnok lett, majd Kínába szerződött. Visszatérése után a Bp. Honvédhoz igazolt, amellyel Magyar Kupát nyert. 2010-től kezdve hét éven át erősítette az MTK-t. Összesen 320 magyar élvonalbeli meccsen lépett pályára. A bicskei az első edzői megbízatása.

nyitókép: mtk.hu