A 2. fordulót játszották az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályban. 

A Zsámbék órási verésbe futott bele: Bodó László fiai egy gól nélküli félidő után ugyan megszerezték a vezetést, de Koller mesternégyesére nem volt válasz. Az előző szezon ezüstérmese nem nagyon kapott négy gólt egy meccsen a bajnokságban, most ezt is át kellett élniük. Jelenleg így egy ponttal állnak két kör után, míg a Vértessomló óriási skalpot gyűjtött be.

Zsámbéki SK–Vértessomlói KSK 1-4 (0-0)
Zsámbék, vezette: Mihályi G. (Katona B. M., Gabala Zs.)
Zsámbék: Sándor – Peinlich (Tuba, 70.), Marticsek, Juhász, Sugár, Mann, Király, Dávid (Fekete, 83.), Kósa Szilágyi, Szabó (Nagy, 87.), László. Vezetőedző: Bodó László.
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Antalovits, Szepesi, Batin, Kovács K., Kovács S. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Szabó (49.), illetve Koller (54., 69., 83., 90.)
Jók: senki, illetve mindenki.



Két egykori bányászváros játszotta a forduló (és a szezon?) rangadóját. Mindkét csapat a dobogóra esélyes, ez nem is kérdés. Több szempontból pikáns a találkozó, hiszen mindkét csapatban szerepet kapott olyan játékos, aki korábban az ellenfelet erősítette. Ráadásul szerdán is összecsaptak a felek, akkor 3-2-re tudott nyerni a Tatabánya. A két gólt most is megkapta a kék-fehér gárda, ellenben most csak egyet sikerült lőniük. Az első félidőben Kiprich góljával került hátrányba a Tatabánya, bármilyen furcsa is leírni ezt. A Tatabánya az első félidőben két alapemberét is elveszítette, hiszen Hajas és Kovács is sérülést szenvedett. A szünet után aztán továbbra is rengeteg helyzetet kihagyott a Tatabánya, Boros pedig jól fogott. A hosszabbításban aztán elugrott egy kontrával Korcsok, és gólt is szerzett. Két perccel később Wágner is betalált, de az egyenlítésre már nem maradt idő, így végül  Sebestyén Ferenc gárdája lett a győztes.

Tatabánya SC–OBSK Oroszlány 1-2 (0-1)
Tatabánya, vezette: Lovas A. G. (Bábszki G., Büki F.)
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz. (Györgykovács, 28.), Árvai, Nagy (Farkas M., 91.), Soltész, Kovács I., Hajas (Klausz, 9.), Kocsis, Farkas V., Fodor (Wágner, 68.), Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László.
Oroszlány: Boros – Kipirch, Soós, Bukovecz, Korcsok, Kuzma (Szűcs, 65.), Tóth (Kiss, 46.), Földi, Simonka, Kelemen, Minárcsik (Mester, 84.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerzők: Wágner (95.), illetve Kiprich (27.), Korcsok (93.)
Jók: Gaszner, Farkas V., illetve Kiprich, Korcsok, Bukovecz.

Két vereséggel kezdő gárda csapott össze Nagyigmándon. Az első félidőben hamar kétgólos előnyre tett szert a Nagyigmánd. Megérdemelten, hiszen remekül játszottak. A szünet után aztán a Tata magára talált, és folyamatosan nyomott, végül Bogár be is talált. Több gól viszont nem esett, így végül a Nagyigmánd otthon tartotta a három pontot.

Nagyigmándi KSK–Tatai AC 2-1 (2-0)
Nagyigmánd, vezette: Széplábi G. (Csejtei Cs., Komáromi N.)
Nagyigmánd: Gucsi – Gudmon, Hévizi (Horváth Z., 75.), Busai (Lakatos, 59.), Nagy, Viola, Müller, Fehér, Pintér, Kuti, Simon (Horváth I., 92.). Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Tata: Giricz – Csapó, Göncz (Hauzer, 65.), Zuggó (Kovács K., 42.), Csordás G., Tóth, Mészáros, Rába, Molnár, Bogár, Benkő (Koronczi, 65.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: Csordás G. (18., öngól), Hévizi (32.), illetve Bogár (75.)
Jók: mindenki, illetve Bogár, Rába.

A Nagyigmánd otthon nyert a Tata ellen. Fotó: N. T.

A két fiatalos csapat csatáját végül egy rutinos csatár döntött el. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a Koppánymonostor a szünet után feljavult, ez pedig egy gólban manifesztálódott. A rutinos új igazolás, Zvér Dezső bombázott a kapuba. Ezzel a Koppánymonostor kettőből kettővel áll.

Bábolnai SE–Koppánymonostori SE 0-1 (0-0)
Bábolna, vezette: Fiderman M. (Miráki G., Szántó R. D.)
Bábolna: Szepesi – Valkó G., Horváth D., Valkó M., Kalamár, Mészáros (Jakab, 85.), Kerekes, Lami (Szalai, 83.), Szendi, Marcinkó (Kolonics, 58.), Magyar. Vezetőedző: Józsa Péter.
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Bilkó, 57.), Pekler, Hegedűs, Venczel, Alasztics, Sinkó, Zvér, Sallai, Dombi (Szalai, 63.), Tímár (Szőnyi, 77.). Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Zvér (59.)
Jók: Szepesi, Valkó M., Kerekes, illetve Pekler, Hegedüs, Sinkó.

A Sárisáp is remekül kezdte a szezont, az átformálódó Vértesszőlős pedig még nem szokott össze. Ez a pályán is látszódott: a szünetben már kétgólos előnyben volt Karcagi Pál csapata. Terplán mesterhármasa és Horváth duplája öt sárisápi gólt jelentett, míg a meccs végén Ratimorszky tudott szépíteni, de ez már csak szépségtapasz volt. A megerősödött Sárisáp ezzel vezeti a tabellát.

Vértesszőlősi SE–Sárisápi BSE 1-5 (0-2)
Vértesszőlős, vezette: Kolonics G. (Janovics I., Vankó D. G.)
Vértesszőlős: Lord – Szappanos (Zöld, 46.), Takács, Bencsik, Csontos, Szerencse, Králl (Polyák, 46.), Ratimorszky, Tóth (Plotár, 46.), Duka (Kolompár, 46.), Kocsis. Vezetőedző: Kiprich József.
Sárisáp: Sándor (Bokor, 88.) – Fürst, Berki, Horváth Gy., Góman (Stréhli, 84.), Terplán, Hamza (Diószegi, 79.), Sándor P. (Guzsik, 66.), Karcagi, Farkas, Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Ratimorszky (91.) Terplán (30., 41., 84.), Horváth Gy. (68., 75.)
Jók: senki, illetve Terplán, Horváth Kopányi



Mindkét csapat vereséggel kezdett, így volt mi javítani. A Kecskéd jobban kezdett, majd egy büntetőnek köszönhetően Pető meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. A térfélcserét követően aztán sokáig nem esett gól, de a meccs végén a csereként beálló Farkas is betalált, így végül Kecskéden maradt a három pont.

Wati Kecskéd KSK–Ácsi Kinizsi SC 2-0 (1-0)
Kecskéd, vezette: Tóth R. (Papes D., Sirokmán A.)
Kecskéd: Maronga R. – Czékmány (Kovács, 56.), Kocsán (Farkas, 31.), Juhász T., Bucsi (Kiss, 56.), Horváth Z., Pető, Kucsera (Mérten, 68.), Neukunft, Tomayer, Kese (Maronga P., 68.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Ács: Boráros – Blahó, Vörös R., Kovács I., Taár, Kohár M., Kovács K., Baumgartner, Vörös J., Gerencsér, Ponty. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerzők: Pető (27.), Farkas (91.)
Jók: Juhász, Tomayer, illetve Boráros, Kovács I., Gerencsér, Vörös J.

Ez is fontos rangadó volt. Két újonc vezetőedzővel a kispadon zajlott a csata. Előbb a hazaiak mestere örülhetett, hiszen Manga Zsolt az első félidő közepén betalált. A szünet után aztán indult a Gyebnár-show: előbb egyenlített, majd miután az Esztergom emberelőnybe került, még kettőt vágott, így mesterhármasával megfordította a mérkőzést az Esztergom.

Nyergesújfalu SE–FC Esztergom 1-3 (1-0)
Nyergesújfalu, vezette: Szeibert P. (Jurák F., Jászberényi M.)
Nyergesújfalu: Koller – Török, Balogh A., Tóth, Janusz, Manga (Szoboszlai, 62.), Nagy, Engelbrecht, Takács (Jámbor, 85.), Katona, Eberst (Gimesi, 84.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Esztergom: Iványi – Ribár (Chrompota, 77.), Szlovák, Klátyik, Dékány (Faragó M., 69.), Kiss, Bokros (Molnár, 88.), Majtényi, Bugjó (Faragó B., 54.), Várszegi D., Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Gólszerzők: Manga (26.), illetve Gyebnár (56., 80., 87.)
Kiállítva: Tóth (68., Nyergesújfalu)
Jók: Engelbrecht, Janusz, illetve Gyebnár, Majtényi, Kiss, Szlovák.