Történelmi fordulót rendeztek a megyei első osztályban. Nézzük az összefoglalót: 

Atlasz Geodézia Megyei I. osztály

A Koppánymonostor és az Esztergom is hasonló átlagéletkorú, ráadásul eddig nagyon hasonlóan szerepelnek. Az első félidő szoros volt, nem esett gól sem, viszont a térfélcserét követően Alasztics duplázni tudott. Ezzel a győzelemmel a Koppánymonostor már csak egy pontos hátrányban van az Esztergom mögött.

Koppánymonostori SE-FC Esztergom 2-0 (0-0)
Koppánymonostor, vezette: Fiderman M. (Havasházi Sz., Papes D.)
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Patócs, 79.), Pekler, Hegedüs, Bilkó (Dombi, 82.), Sallai, Alasztics (Kugler, 85.), Sinkó, Szalai, Zvér (Dávid, 72.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Esztergom: Galambka – Ribár (Budavári, 78.), Szlovák, Faragó M. (Várszegi D., 65.), Klátyik, Dékány, Kiss, Bokros (Heinczinger, 65.), Várszegi B. (Faragó B., 78.), Majtényi (Chrompota, 70.), Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Gólszerző: Alasztics (49., 75.)
Jók: Giber, Bilkó, Alasztics, Egyed, Hegedüs, illetve Szlovák.

A Sárisáp az elmúlt hetekben nem szerepelt túl jól, a Nagyigmánd pedig egész szezonban szenved. Az első játékrészben a Sárisáp szerezte meg a vezetést, de a hazaiak még a szünet előtt egyenlíteni tudtak. Karcagi hármat is cserélt a szünetben, és közülük Fluxa gyorsan be is talált. Nem sokkal Kopányi kettőre növelte a sárisápiak fórját, így végül meg is nyerték a mérkőzést. Ezzel egy hosszú rossz sorozata szakadt meg a Sárisápnak.Nagyigmándi KSK-Sárisápi BSE 1-3 (1-1)
Nagyigmánd, vezette: Miráki G. (Kiss L., Bábszki G.)
Nagyigmánd: Billig – Gudmon, Hévizi, Horváth Z. (Krizsán, 73.), Viola, Müller, Fehér, Boros, Pintér (Horváth I., 85.), Bakura, Simon. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Sárisáp: Bokor – György (Fürst, 46.), Berki, Stréhli, Horváth Gy. (Terplán, 46.), Góman (Szenes, 80.), Hamza, Sándor P. (Fluxa, 46.), Karcagi, Farkas, Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Hévizi (42.), illetve Hamza (16.), Fluxa (48.), Kopányi (61.)
Jók: Bakura, Viola, Simon, illetve Kopányi, Fürst, Fluxa, Góman.

Ez a találkozó nem sok sportértékkel bír sajnos. Az Ácsról tudjuk, hogy nagy problémákkal küzd, most is tizenegy játékossal utaztak el a megyeszékhelyre. A Tatabánya sorra lőtte a gólokat, az elsőben tizenkettőt, a másodikban tizenhármat. Solymos és Árvai is mesterhatost ért el, így sokat hoztak riválisaikon a góllövőlistán.

Tatabányai SC-Ácsi Kinizsi SC 25-0 (12-0)
Tatabánya, vezette: Mihályi G. (Komáromi N., Jászberényi M.)
Tatabánya: Balla – Árvai, Pawelecz, Nagy (Soltész, 46.), Kovács I. (Wágner, 46.), Klausz (Gaszner, 46.), Farkas M., Kocsis, Solymos, Farkas V. (Horváth M., 46.), Fodor (Víg, 46.). Vezetőedző: P. Nagy László.
Ács: Bedő – Blahó, Kovács K., Taár, Kohár M., Anicka, Baumgartner, Vendég, Tóth A., Bogdán, Vörös J. Vezetőedző: Nagy László
Gólszerzők: Kocsis (2., 37., 60.), Solymos (10., 28., 55., 64., 86., 87.), Árvai (14., 26., 33., 39., 53., 84.), Klausz (25.), Fodor (29., 42., 43.), Víg (50.), Wágner (61., 81.), Pawelecz (62.), Horváth M. (75., 77.)
Jók: Horváth M., Solymos, Árvai, illetve senki.

A két csapat és a két település baráti kapcsolatban van, így erre a párharcra sokan voltak kíváncsiak. A Kecskéd már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, hiszen az utolsó tíz percben hármat is lőttek. A szünet után már nem esett gól, így megmaradt a háromgólos differencia. Ezzel a két csapat ugyanannyi ponttal áll.

Vértessomlói KSK-Wati Kecskéd KSK 0-3 (0-3)
Vértessomló, vezette: Csejtei Cs. (Kolonics G., Büki F.)
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B. (Zink, 71.), Erdei, Koller, Kovács I. (Eigner Zs., 46.), Batin (Gáspár Á., 71.), Kovács K. (Gál, 80.), Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Kecskéd: Ténai – Czékmány, Juhász, Bucsi (Maronga P., 82.), Horváth Z. (Kovács, 64.), Pető, Kucsera (Kocsán, 73.), Neukunft, Tomayer R., Farkas, Kese (Mérten, 14.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Farkas (35.), Juhász (37.), Pető (44.)
Jók: senki, illetve mindenki.

A Nyergesújfalu nagyon fontos három pontot tudott otthon tartani a Vértesszőlős ellen. A hazaiak nem is sziporkázó játékkal, de mindkét félidőben egy-egy gólt szereztek, így otthon is tartották a három pontot. A Vértesszőlős tovább fejlődik, formálódik, de ezért most pont nem járt.

Nyergesújfalu SE-Vértesszőlősi SE 2-0 (1-0)
Nyergesújfalu, vezette: Széplábi G. (Jurák F., Sirokmán A.)
Nyergesújfalu: Koller – Török, Rozmán (Deme, 62.), Szoboszlai (Jámbor, 76.), Tóth, Janusz (Halmos, 82.), Gimesi, Manga, Nagy, Katona, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Vértesszőlős: Lord – Takács, Mig, Csontos, Plotár (Duka, 46.), Polyák, Szerencse, Králl (Gyurász, 70.), Ratimorszky, Tóth, Kocsis. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Janusz (39.), Manga (59.)
Jók: Manga, Nagy A., Török, illetve Lord.

A Zsámbék egyre jobb formában van, a Bábolna viszont nem csattan ki mostanában a remek formától. A szoros találkozón mindössze egy gól döntött, amit a Zsámbék fiatal középhátvédje szerzett. Ezzel már dobogós helyen a Zsámbék.Zsámbéki SK-Bábolnai SE 1-0 (1-0)
Zsámbék, vezette: Juhász D. (Vankó D. G., Hegedűs N.)
Zsámbék: Lakatos – Juhász, Peinlich, Marticsek, Sugár (Szabó, 81.), Mann (Karai, 78.), Király (Tuba, 88.), Dávid (Fekete I., 94.), Fekete Cs. (Kósa Szilágyi, 66.), László, Veréb. Vezetőedző: Bodó László.
Bábolna: Halasi – Valkó G., Valkó M., Kalamár, Mészáros (Horváth L., 66.), Pécsvárady, Lami, Szendi, Marcinkó (Popovics, 56.), Magyar, Répási. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerző: Marticsek (39.)
Jók: Marticsek, Peinlich, László, Király, illetve Valkó G., Halasi, Magyar.

A korábbi években ez nagy rangadónak számított, idén fordult a kocka. A listavezető Oroszlány magabiztosan verte az alsóházban szereplő Tatát. Az első félidő négy gólt hozott, a második csak kettőt, így végül 5-1-re győzött az Oroszlány, és maradt a listavezető.

OBSK Oroszlány-Tatai AC 5-1 (3-1)
Oroszlány, Vezette: Szeibert P. (Katona B. M., Gabala Zs.)
Oroszlány: Kovács B. – Kiprich, Soós, Bukovecz, Kuzma, Korcsok (Minárcsik, 60.), Tóth (Babai, 85.), Kiss (Mester, 73.), Szűcs (Simonka, 46.), Földi, Kelemen. Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Tata: Giricz – Csapó, Koronczi (Nagy, 62.), Kun (Kovács, 67.), Zuggó (Benkő, 80.), Tóth, Mészáros, Csordás D., Bogár, Csordás G. (Járóka, 72.), Rába. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: Tóth (6.), Korcsok (14.), Kiprich (44., 65.), Kiss (60.), illetve Zuggó (37.)
Jók: Soós, Bukovecz, Kiprich, Kuzma, illetve Mészáros, Bogár.

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és nem maradsz le a friss hírekről!