A 17. fordulót rendezték az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályban a hétvégén. Íme, az összefoglaló.

A Tatabánya egy nehéz mérkőzés előtt volt, és egy darabig igen nehéz is volt. Egy játékvezetői döntés alapvetően meghatározta a mérkőzést, hiszen a nyolcadik percben leküldte Eberst Rolandot, aki a lelátóról nézte tovább csapatát. A Nyergesújfalu emberhátrányban is hősiesen védekezett, a Tatabánya pedig nem volt átütő, ennek ellenére Kiprich szerzett egy gólt. Az első félidőben több gól aztán nem volt. A szünet után Manga lefutott mindenkit, de lövése a felsőlécen csattant. A 63. percben aztán Farkas egy távoli lövéssel megduplázta a Tatabánya előnyét, innen pedig sorra jöttek a gólok a fáradt Nyerges ellen: a beálló Solymos gyorsan vágott egy mesterhármast – igaz, egyet büntetőből – majd Németh is szerzett egy gólt, miután egy védő épp a lábára rúgta a játékszert. Árvai a kiállítása előtt még betalált, bár most egy-két hétig biztosan nem fog, miután teljesen feleslegesen kiállíttatta magát.Tatabányai SC-Nyergesújfalu SE 7-0 (1-0)
Tatabánya, vezette: Lovas A. G. (Bábszki G., Büki F.)
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz. (Víg, 61.), Árvai, Nagy (Németh, 69.), Soltész (Klausz, 56.), Kovács I., Farkas V., Fodor, Székely, Kiprich (Solymos, 61.), Katona. Vezetőedző: P. Nagy László.
Nyergesújfalu: Koller – Török, Tóth, Fellegi, Manga, Nagy, Eberst, Takács, Rozmán (Halmos, 46.), Katona, Fekete (Mann, 70.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Kiprich (13.), Farkas (63.), Solymos (68., 70., 79.), Németh (85.), Árvai (86.)
Kiállítva: Eberst (8.), illetve Árvai (90.)
Jók: Farkas, Solymos, illetve Takács, Fellegi.

Az edzőváltáson átesett Esztergom egy közepes színvonalú mérkőzésen otthon tartotta a három pontot a tavasszal még pontot sem szerző Vértessomló ellen. A találkozón egyetlen gól döntött, pedig a Vértessomló sok mindent megtett az egyenlítésért.

FC Esztergom-Vértessomlói KSK 1-0 (1-0)
Esztergom, vezette: Csejtei Cs. (Vankó D. G., Szijártó M.)
Esztergom: Iványi – Chrompota, Faragó, Várszegi B., Dékány, Bokros (Horváth, 46.), Krammer, Majtényi, Bugjó (Klátyik, 69.), Ribár (Budavári, 63.), Gyebnár. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Vértessomló: Ujszászi – Fábián, Eigner B., Erdei, Koller, Antalovits, Kovács I., Batin (Murányi, 61.), Gáspár Á. (Éliás, 61.), Egri, Kovács S. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerző: Dékány (36.)
Jók: Iványi, Dékány, illetve Erdei, Fábián.

A Zsámbék a múlt heti bravúros pontszerzés után Nagyigmándra látogatott. Bodó László fiai az első félidőben nem tudták áttörni az igmándi erődöt, de a szünet után Karai betalált. A vezetés tudatában aztán Mann is gólt szerzett, így ha nem is szikrázó játékkal, de elvitte mindhárom pontot a Zsámbék, ezzel pedig vissza is került a dobogóra.

Nagyigmándi KSK-Zsámbéki SK 0-2 (0-0)
Nagyigmánd, vezette: Havasházi Sz. (Hartdégen Zs., Papes D.)
Nagyigmánd: Halasi – Fehér, Horváth Z., Ötvös (Andrej, 78.), Bakura, Krizsán, Boros, Kuti (Juhász, 60.), Mesterházi, Szappanos (Horváth I., 14.), Kovács (Hastó, 87.). Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Zsámbék: Sándor P. – Kiss (Veréb, 60.), Áprily, Juhász, Mann (Nagy, 80.), Fekete I. (Kállay, 76.), Kósa Szilágyi, Szabó, László D., Karai, Haupt. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Karai (50.), Mann (71.)
Jók: Krizsán, Horváth Z., Boros, illetve Karai, László.

A forduló rangadója! A találkozón a forduló előtt harmadik helyen álló Koppánymonostor fogadta a második Oroszlányt. A meccs teljesen háromesélyesen zajlott, az Oroszlány és a Monostor is vezetett veszélyes támadásokat, de sokáig nem esett gól. A 60. percben aztán többen kiborultak a játékvezetői ítéleteken oroszlányi részről, melynek hozadékaként kettős emberhátrányba került az Oroszlány. Ez pedig inkább a Koppánymonostort zavarta jobban meg, és a két emberrel kevesebbel játszó Oroszlány a csereként beálló Szeibert eldöntötte a három pont sorsát. Óriási győzelem ez az Oroszlánynak.

Koppánymonostori SE-OBSK Oroszlány 0-1 (0-0)
Koppánymonostor, vezette: Miráki G. (Szántó R. D., Büki F.)
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Zvér, 64.), Pekler (Szőnyi, 80.), Hegedüs (Patócs, 64.), Bilkó, Sallai (Dombi, 58.), Alasztics, Rába, Sinkó, Dávid, Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Oroszlány: Boros – Molnár, Soós, Bukovecz, Korcsok (Szeibert, 61.), Tóth, Szűcs (Kiss, 63.), Csontos, Simonka (Haász, 72.), Kelemen, Minárcsik (Földi, 90.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Gólszerző: Szeibert (87.)
Kiállítva: Soós, Kelemen (mindketten a 60., percben az Oroszlányból)
Jók: Tímár, Alasztics, illetve mindenki.

A Sárisáp nincs kirobbanó formában, de így is esélyesként várt a Tatát Tokodon.  Ennek ellenére már a meccs elején gólt szerzett a Tata, majd sokáig meg is őrizte azt. A majdnem 100 percig tartó mérkőzésen aztán a Sárisáp a 95. percben lőtt góllal egyenlíteni  tudott. Kopányi viszont pirosat kapott, így Karcagi Pál gondban lesz a következő fordulókban.Sárisápi BSE-Tatai AC 1-1 (0-1)
Tokod, vezette: Jurák F. (Katona B. M., Baranyai L.)
Sárisáp: Sándor G. – Szenes (Jurásek J., 60.), Berki, Hamza, Fürst, Góman (Jurásek K., 72.), Terplán, Karcagi, Farkas (Cauxeiro, 46.), Lohner, Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Tata: Csákány – Csapó, Bogár, Szabó M. (Martonfi, 92.), Zuggó (Járóka, 83.), Tóth (Dácher, 97.), Nagy (Fekete, 94.), Csordás G. (Koronczi, 89.), Hauzer, Kovács. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: Terplán (95.), illetve Zuggó (9.)
Kiállítva: Kopányi (96., Sárisáp)
Jók: Berki, illetve mindenki.

Az Ács szokás szerint belefutott a kiütésbe, nincs mit szépíteni. Most a Bábolnára látogatott a gárda, és megúszták kilenccel. Valkó mesterhármast szerzett, de mellette rúgtak még többen is gólokat.

Ácsi Kinizsi SC-Bábolnai SE 0-9 (0-4)
Ács, vezette: Széplábi G. (Fiderman M., Vojvoda M.)
Ács: Marczali – Tóth A., Blahó, Cseh, Baumgartner, Vörös J., Satu, Szabó, Kohár M., Kovács K., Vendégh. Elnök: Sipos István.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Valkó M., Kalamár (Répási, 84.), Horváth L. (Szalai, 69.), Takács (Nardai, 64.), Szendi (Marcinkó, 79.), Magyar, Kolonics (Kaluha, 74.), Fábián, Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Fábián (9.), Valkó M. (11., 63., 80.), Horváth L. (35., 44.), Satu (46., öngól), Kolonics (62.), Szalai (88.)
Jók: senki, illetve Magyar, Valkó M.

Az átalakuló Vértesszőlős fontos három pontot gyűjtött Kecskéden. A visszatérő Veréb doki az első félidő végén szerezte meg a vezetést, majd Szőke is gólt szerzett a szünet után. Jól ment a Vértesszőlős, a Kecskéd kissé pontatlan volt, így megérdemelten vitte el a három pontot a csapat Kecskédről.

Wati Kecskéd KSK-Vértesszőlősi SE 0-2 (0-1)
Kecskéd, vezette: Szeibert P. (Gabala Zs., Sirokmán A.)
Kecskéd: Maronga R. – Simon, Kocsán (Kiss, 70.), Juhász (Kucsera, 46.), Bucsi (Farkas J., 61.), Greskó (Czékmány, 61.), Pető, Kese, Neukunft, Farkas, Hagymási. Vezetőedző: Linczmaier László.
Vértesszőlős: Szekér – Dr. Veréb, Járóka, Bencsik, Duka (Ubornyák, 93.), Szőke (Németh, 85.), Horti (Müller, 90.), Jónás (Kolompár, 61.), Ratimorszky, Bognár F. (Plotár, 76.), Kocsis. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Dr. Veréb (44.), Szőke (57.)
Kiállítva: Bencsik (73., Vértesszőlős)
Jók: Maronga R., illetve mindenki.Borítókép: Sz. D.