Tovább robog a megyei első osztályú bajnokság. Ezúttal a harmadik forduló vár a csapatokra, melynek keretében több rangadóra is sor kerül ma este.

Nincs pihenő, vasárnap után szerdán is pályán lesznek a megyei futballcsapatok, hiszen a harmadik kör mérkőzéseit rendezik ma este. A tabellán négy csapat áll jelenleg négy ponttal, ezek az együttesek ráadásul éppen egymás ellen játszanak.
A forduló egyik legnagyobb rangadója mindenképpen a Koppánymonostor–Kecskéd párharc lesz. Mindkét gárda veretlen, és egyaránt négy-négy pontot gyűjtött, ezzel a tabella első két helyén ezt a két csapatot találjuk. A listavezető Kecskéd tíz gólt szerzett eddigi két mérkőzésén, a Koppánymonostor pedig még egyet sem kapott, így jó párharcra van kilátás. Amelyik csapat nyer, az nagyot léphet előre, és egy ideig leszakíthatja az üldözőket.


Ugyanebben a cipőben jár az Esztergom és az Oroszlány is. Mindkét gárda neve mellett egy győzelem és egy döntetlen áll, ráadásul ennek sorrendje is megegyezik, hiszen mindkét gárda az első fordulóban szerzett egy pontot, amely után a vasárnapi győzelem következett. Mindkét gárda jó formában van tehát, viszont csak egy indulhat meg felfelé az Oroszlányon rendezendő találkozón. Az Esztergomot egyébként eltiltás is hátráltatja.
A Vértessomló az első fordulóban szabadnapos volt, így csak a hétvégén mutatkozhatott be a bajnokságban, viszont Környén győztesen vonulhattak le a pályáról Schäffer Antal fiai. A Zsámbék eddig két mérkőzésen van túl, gólt még nem kapott, négy pontot szerzett eddig. Bodó László szervezett csapata egy nagy rangadón volt túl az elmúlt fordulóban hazai pályán, most esélyesebbnek tűnnek a Vértessomló ellen, ám a kék-fehérek az előző szezonban alaposan megviccelték a Zsámbékot (2-1-re verték őket hazai pályán), így benne lehet a meglepetés a párharcban.


A Bábolnánál és a Nagyigmándnál is hasonló gondokkal küszködnek, hiszen egyik csapat sem szerzett még pontot, sőt, a Bábolna még gólt sem rúgott. Jelenleg a Nagyigmánd a sereghajtó, köszönhető annak, hogy két mérkőzés alatt kilenc gólt kapott. A két csapat csatájából az utóbbi időben szinte mindig a Bábolna jött ki jobban, azonban a gyenge kezdés megzavarhatja a bábolnai fejeket, amit a pályaválasztó Nagyigmánd kihasználhat. Az biztos, hogy amelyik csapat kikap, az már most nagy hátrányt fog összeszedni a bennmaradásért vívott harcban, viszont a győztes fellélegezhet egy picit.
A Sárisáp az előző hétvégén közel állt ahhoz, hogy elvigyen egy pontot Esztergomból, ám végül ez nem jött össze Csapó Károly fiainak, mert az Esztergom a meccs végén szerzett két góllal megnyerte a találkozót. A Tata a hétvége bravúrját mutatta be, miután 4-3-ra legyőzte az esélyesebbnek tűnő Vértesszőlőst. A két csapat így fej fej mellett halad, miután mindketten egy győzelemmel és egy vereséggel állnak. Egymásnak nem ismeretlen a két fél, hiszen az elmúlt esztendőkben rendre jó párharcokat vívtak egymással, így most is egy szoros összecsapásra számíthatunk, főleg ha a Tata át tudja menteni a hétvégi formáját.
A hétvége másik rangadója a Vértesszőlős–Nyergesújfalu párharc lesz. A Vértesszőlős nem kezdte jól a szezont, hiszen az előző fordulóban meglepő vereséget szenvedett Tatán, az első fordulóban pedig egy pontot szerzett az emberhátrányban játszó Esztergom ellen. A Nyergesújfalu eddig csak egyszer lépett pályára a szezonban, azt a találkozót pedig fölényes győzelemmel abszolválta (4-0 az éppen a Vértesszőlőst verő Tata ellen). A két játékoskeret kiemelkedően erős, azonban még kell idő az összecsiszolódáshoz, ez főleg Tokaji Zsolt csapatára igaz. Az biztos, hogy jó meccsre van kilátás Vértesszőlősön.
A szabadnapos ezúttal az eddig mindkét mérkőzését elveszítő, jelenleg az utolsó előtti helyen álló Környe lesz. Talán nem is jön rosszul némi pihenő Kiprich József csapatának…


Megyei bajnokság, I. osztály, 3. forduló
Szerda, 18 óra.
Koppánymonostori KSK–Wati-Kecskéd KSK, Nagyigmándi KSK–Bábolnai SE, OBSK Oroszlány–FC Esztergom, Sárisápi BSE–Tatai AC, Vértessomlói KSK–Zsámbéki SK, Vértesszőlősi SE–Nyergesújfalu SE. Szabadnapos: Környe SE.