Több nagy kiütést hozott az Atlasz Geodézia Megyei I. osztályának 21. fordulója. 



Az Esztergom nem volt túl jó formában a fordulót megelőzően, persze ez elmondható a Nagyigmándról is, bár a tabellán így is elég nagy különbség volt a két csapat között. Nos, ez a mérkőzés után tovább nőtt, miután az Esztergom kiütötte a vendégeket. Gyebnár az első félidőben triplázott, míg a csereként beálló Klátyik a másodikban.

 

FC Esztergom-Nagyigmándi KSK 8-0 (5-0)

Esztergom, vezette: Miráki G. (Kiss L., Széplábi G.)

Esztergom: Iványi (Kánya, 60.) – Chrompota, Faragó, Dékány, Bokros, Krammer (Klátyik B., 46.), Majtényi, Bugjó, Ribár (Budavári, 60.), Várszegi B., Gyebnár. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Nagyigmánd: Halasi – Fehér, Bakura (Billig, 87.), Horváth I., Pintér, Kuti Horváth, Szappanos, Juhász, Horváth Z., Boros, Mesterházi. Vezetőedző: Mohácsi Antal.

Gólszerzők: Dékány (10.), Majtényi (20.), Gyebnár (23., 35., 41.), Klátyik (59., 76., 80.)

Jók: mindenki, illetve senki.

Igen szoros, jó iramú mérkőzést vívott egymással a két csapat. A lila-fehérek harcra kényszerítették a listavezető Tatabányát – más kérdést, hogy a harcot végül is megnyerték a hazaiak. Az első félidőben kettő volt a különbség, de a Koppánymonostor jól tartotta magát. A szünet után sokáig nem esett gól, majd az utolsó tíz percben kettő is – így maradt az első félidőben kialakult különbség.

 

Tatabányai SC-Koppánymonostori SE 3-1 (2-0)

Tatabánya, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Gabala Zs.)

Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz. (Wágner, 85.), Árvai, Kovács I., Klausz (Farkas M., 57.), Solymos, Farkas V. (Németh, 81.), Fodor (Kocsis, 57.), Gaszner, Székely (Krupánszki, 83.), Katona. Vezetőedző: P. Nagy László.

Koppánymonostor: Giber – Egyed, Pekler, Hegedűs, Venczel (Köllner, 71.), Rába, Sallai (Lamperth, 85.), Sinkó, Szalai, Dávid, Dombi (Szőnyi, 53.). Vezetőedző: Vigh László.

Gólszerzők: Sallai (9., öngól), Árvai (34.), Kovács D. Sz. (81.), illetve Pekler (87.)

Jók: Kovács D. Sz., illetve mindenki.

Két ellentétes félidőt láthattak Sárisápon a kilátogatók. Az új pálya első mérkőzésének első félidejében a hazai Sárisáp volt jobb, nem véletlenül alakítottak két kétgólos előnyt – de még több is lehetett volna. A félidő végén szépíteni tudott a Vértessomló, aztán ezt követően át is vették a játék irányítását a vendégek. Ennek eredménye az volt, hogy sikerült az egyenlítés. Az utolsó tíz percre fordulva aztán Kollert reklamálásért kiállította a játékvezető (csúnya sérülést szenvedett), majd a pontrúgásból megnyerte a meccset a Sárisáp, így Karcagi Pálék fontos győzelmet arattak.

 

Sárisápi BSE-Vértessomlói KSK 3-2 (2-1)

Sárisáp, vezette: Mihályi G. (Katona B. M., Vojvoda M.)

Sárisáp: Sándor G. – György, Berki, Hamza (Szenes, 68.), Horváth Gy. (Guzsik, 87.), Góman (Fürst, 60.), Terplán, Karcagi, Farkas, Cauxeiro (Sándor, 53.), Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.

Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Zink, Fábián, Eigner B. (Petőcz, 65.), Erdei, Koller, Antalovits, Szepesi (Eigner Zs., 70.), Batin, Kovács S. Vezetőedző: Dupai János.

Gólszerzők: Terplán (5., 82.), Cauxeiro (15.), illetve Kovács S. (44.), Petőcz (67.)

Kiállítva: Koller (78., Vértessomló)

Jók: Karcagi, Terplán, illetve senki.



Olyan történt, ami már elég rég: játékosok ültek az ácsi csapat kispadján. Persze ettől függetlenül a Nyergesújfalu ugyanúgy kitömte a hazai csapatot, a félidőben már hat volt a különbség. Hajnal és Tóth is triplázott, végül kilenc gól esett a találkozón.

 

Ácsi Kinizsi SC-Nyerges­újfalu SE 0-9 (0-6)

Ács, vezette: Jurák F. (Lovas G., Hegedüs P.)

Ács: Marczali – Tóth A., Blahó, Taár, Kohár M., Kohár J., Satu (Vörös R., 46.), Bruckner (Molnár, 46.), Vörös J., Vendégh, Galba (Szabó, 46.). Elnök: Sipos István.

Nyergesújfalu: Balla – Balogh A., Szoboszlai (Halmos, 46.), Tóth, Hajnal (Fábián, 62.), Jámbor, Gimesi, Deme, Takács (Chirita, 25.), Katona, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.

Gólszerzők: Hajnal (2., 27., 55.), Tóth D. (3., 13., 84.), Jámbor (36., 38.), Chirita (65.)

Jók: Blahó, Vörös, Taár, illetve Deme, Chirita.

A Zsámbék ősszel kiütötte a Kecskédet, és végül most is elég nagy volt a különbség. Pedig az első félidőben még csak egyel ment a Zsámbék, a szünet után azonban kinyílt a gólzsák, és sorra jöttek a vendég találatok, a vége egy öt lett.

Wati Kecskéd KSK-Zsámbéki SK 0-5 (0-1)

Kecskéd, vezette: Fiderman M. (Sirokmán A., Frank V. L.)

Kecskéd: Pásku – Czékmány, Simon, Kocsán, Pető (Farkas J., 70.), Kese, Kucsera, Neukunft, Farkas P., Greskó (Kiss, 64.), Hagymási. Vezetőedző: Linczmaier László.

Zsámbék: Lakatos – Áprily, Kiss L., Marticsek, Juhász, Mann (Sugár, 75.), Kállay (Billege, 79.), Kósa Szilágyi (Fekete Cs., 85.), Szabó, László, Karai. Vezetőedző: Bodó László.

Gólszerzők: Mann (17.), Kállay (47.), László (58.), Juhász (77.), Sugár (85.)

Kiállítva: Neukunft (74., Kecskéd)

Jók: Farkas P., Kese, illetve Marticsek, László, Juhász, Karai, Kállay, Mann.

Szoros meccset tudott behúzni az Oroszlány. Az első félidőben Szőke találatával megszerezte a vezetést a Vértesszőlős, majd ezt követően hiába próbálkozott az Oroszlány, nem talált be. Egy büntetővel egalizáltak azonban, majd nem sokkal később Minárcsik a mindent eldöntő gólt is bevágta.

 

Vértesszőlősi SE-OBSK Oroszlány 1-2 (1-0)

Vértesszőlős, vezette: Juhász D. (Büki F., Papes D.)

Vértesszőlős: Szekér – Müller (Jónás, 46.), Horti (Plotár, 71.), Bognár M. (Králl, 75.), Ratimorszky, Németh, Polyák, Kolompár (Zöld, 79.), Bognár F., Szőke, Bencsik. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.

Oroszlány: Boros – Molnár, Bukovecz (Földi, 22.), Korcsok, Kuzma, Tóth, Kiss (Mester, 94.), Szeibert, Csontos (Soós, 58.), Simonka, Minárcsik (Tóth B., 91.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.

Gólszerzők: Szőke (28.), illetve Kiss (79.), Minárcsik (87.)

Jók: mindenki, illetve Molnár, Kuzma, Szeibert.

 

A Tata egyre jobban szétesik a szezon végére, a Bábolna viszont felszálló ágban van: ennek meg is lett az eredménye. Az első félidő már magabiztos, háromgólos hazai vezetéssel zárult, azonban a hazaiaknak még volt öt gól a tarsolyába – viszont a Tata is szerzett hármat. Ezzel pedig a Bábolna 8-3-ra nyert.

 

Bábolnai SE-Tatai AC 8-3 (3-0)

Bábolna, vezette: Csejtei Cs. (Lovas A. G., Erdélyi D.)

Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D., Valkó M. (Kaluha, 86.), Kalamár (Szedlacsek, 88.), Szendi, Marcinkó (Takács, 61.), Magyar, Kolonics (Horváth L., 56.), Fábián (Szalai, 82.), Csillag. Vezetőedző: Józsa Péter.

Tata: Csákány – Csapó, Koronczi, Bogár, Szabó, Zuggó, Tóth, Mészáros (Suhai, 61.), Fekete, Nagy, Járóka (Martonfi, 65.). Vezetőedző: Kele Zoltán.

Gólszerzők: Kalamár (5., 6., 61., 63.), Valkó M. (23.), Takács (75., 90.), Valkó G. (83.), illetve Mészáros (49.), Tóth (73.), Szabó (86.)

Jók: Kalamár, Valkó G., Takács, illetve Szabó M., Martonfi.