A 24. fordulót rendezték a megyei első osztályban. Kiderült a bajnok kiléte, bár ez eddig sem volt kétséges. 

Atlasz Geodézia megyei I. osztály, 24. forduló

Szomszédvári rangadóra volt hivatalos az Ács, hiszen Nagyigmándra utaztak. A tabella két utolsó csapata között azért így is nagy volt a különbség a forduló előtt, bár az Ács nem hogy létszámhiányosan állt ki, de még a cserepadon is voltak futballisták. A vendégek lerohanták az álmosan kezdő Nagyigmándot, ami egyből két vendéggólt is hozott, ami eléggé nagy meglepetést okozott, talán még az ácsiaknak is. A Nagyigmánd aztán felébredt, és még az első félidőben egalizálni tudott. A szünet után aztán újra az Ácsnál volt az előny, de egy kiállítással el is szállt az esélyük a győzelemre: Baumgartner kapott pirosat. Az emberelőnyben lévő Nagyigmánd aztán a 81. percben egyenlített, majd miután a 88. percben újabb pirosat kapott az Ács, a csereként beszálló Márkus került a kiállítás sorsára, egy büntetőből meg is nyerte a meccset – immáron kettős emberelőnyben. Ezzel az Ács ugyan maradt pont nélkül, de a szezon legjobbját tették le. A Nagyigmánd két pontra közelítette meg a Tatát, így akár még előzhet is a maradék két fordulóban.Nagyigmándi KSK–Ácsi Kinizsi SC 4-3 (2-2)
Nagyigmánd, vezette: Kolonics G. (Szabó G., Horváth I.).
Nagyigmánd: Halasi – Fehér, Ötvös (Kuti Horváth, 62.), Bakura, Horváth I. (Juhász, 76.), Pintér, Szappanos, Horváth Z., Boros, Kovács, Mesterházi. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Ács: Marczali – Blahó, Rusznyák, Papp (Márkus, 55.), Kohár M., Cseh, Baumgartner, Vörös J., Vörös R., Császár, Tóth. Elnök: Sipos István.
Gólszerzők: Szappanos (33.), Bakura (47.), Marczali (öngól, 81.), Pintér (90., tizenegyesből), illetve Kohár M. (8.), Vörös J. (12.), Cseh (51.).
Jók: Pintér, Horváth Z., illetve mindenki.
Kiállítva: Baumgartner (58.), Márkus (88.) – egyaránt Ács.

Gyakorlatilag tét nélkül lépett pályára a két csapat, bár a Sárisáp szeretné elcsípni a negyedik helyet, bár ezzel a vereséggel nem kerültek ettől messzebb. A találkozó elején egy öngóllal szerzett vezetést az egyébként nem túl jó formának örvendő Koppánymonostor, majd Rába duplázott. A Koppánymonostor hosszú nyeretlenségi sorozata ezzel megszakadt, így a csapatnak matematikailag van még esélye a negyedik helyre.

Koppánymonostori SE–Sárisápi BSE 3-0 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Mihályi G. (Szeibert P., Gabala Zs.).
Koppánymonostor: Giber – Egyed (Alasztics, 62.), Pekler, Bilkó, Venczel (Szőnyi, 87.), Rába (Zvér, 76.), Sallai, Sinkó, Dávid, Dombi (Szalai, 50.), Tímár (Hegedüs, 83.). Vezetőedző: Vigh László.
Sárisáp: Sándor G. – Berki, Hamza, Góman (Jurásek J., 80.), Guzsik, Farkas, Karcagi (Cauxeiro, 54.), Lohner (Szenes, 46.), Horváth Gy., György (Jurásek Zs., 64.), Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Lohner (20., öngól), Rába (42., 72.)
Jók: Rába, Pekler, Bilkó, Tímár, Giber, illetve senki.

A Zsámbék már bronzéremmel a nyakban várta a gyengélkedő Tatát. A hazaiaknak már nem nagyon volt tét ezen a mérkőzésen, bár a Tatának sem különösebben, maximum a 12. hely megőrzése. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, László Dávid tudott duplázni. Egy hosszú szünetet követően aztán kissé magára talált a Tata, Szabó szépíteni is tudott, de pár perccel később Sugár állította vissza a kétgólos különbséget. Ezzel a Zsámbék továbbra is a harmadik helyen áll. Érdekesség, hogy ez volt a Zsámbék tavaszának első akcióból kapott gólja.

Zsámbéki SK–Tatai AC 3-1 (2-0)
Zsámbék, vezette: Hartdégen Zs. (Frank V. L., Szabó M.).
Zsámbék: Sándor P. – Áprily, Marticsek, Juhász, Sugár B., Mann (Tuba, 86.), Kállay (Fekete I., 72.), Kósa Szilágyi, Szabó (Haupt, 72.), László, Karai (Veréb, 81.). Vezetőedző: Bodó László.
Tata: Battka – Csapó, Bogár, Szabó M., Zuggó, Suhai, Mészáros, Csordás D., Nagy (Tóth, 81.), Csordás G., Kovács. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: László (21., 26.), Sugár B. (86.), illetve Szabó (83.)
Jók: Áprily, Kósa Szilágyi, Szabó, Kállay, László, illetve Suhai, Csordás G., Zuggó.

A Nyergesújfalu két dologért küzd: az egyik, hogy kijöjjenek a gödörből, a másik a negyedik hely. A Bábolna tavasszal remekel, de a középmezőnybeli tagságuk már rég le van pecsételve. A gólgyártást a vendégek kezdték, Valkó volt eredményes, de pár perccel később egalizálni tudott a Nyergesújfalu. Jánosi-mester a második félidő derekán már készült becserélni saját magát, mikor a Bábolna ismét megszerezte a vezetést. A maradék húsz percben nem esett több gól, így végül a Bábolna egy nagyon értékes három pontot vitt haza.

Nyergesújfalu SE–Bábolnai SE 1-2 (1-1)
Nyergesújfalu, vezette: Széplábi G. (Csejtei Cs., Szijártó M.).
Nyergesújfalu: Balogh Attila – Balogh András, Szoboszlai (Hajnal, 57.), Tóth, Jámbor, Nagy, Deme (Jánosi, 70.), Rozmán (Barnóczki, 80.), Takács (Fábián, 90.), Katona, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D. (Kovács, 93.), Valkó M., Horváth L., Takács, Szendi (Szalai, 90.), Marcinkó, Magyar, Kolonics, Fábián. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Takács (18.), illetve Valkó M. (11., 69.)
Jók: Balogh András, Rozmán, Deme, illetve mindenki.Egyenlő erők csatájának határoztuk meg korábban ezt a találkozót, de ennél nagyobb hülyeséget nem is gondolhattunk volna. Az mondjuk igaz, hogy a fordulót megelőzően mindössze egy ponttal szerzett többet a Vértessomló, mint a Vértesszőlős, de a pályán óriási különbség volt vasárnap a két csapat között. Az első félidőben kettővel ment a hazai gárda, majd Tokaji-mester hiába cserélt négyet is a szünetben, csak rosszabb lett a történet számukra: még négy gólt kaptak. Ahogy két héttel ezelőtt, úgy most is pimasz volt a Vértessomló, hiszen egy megítélt büntetőt ismét kapusuk, Ujszászi Bence értékesített. Ezzel idén már két gólos…

Vértessomlói KSK–Vértesszőlősi SE 6-0 (2-0)
Vértessomló, vezette: Havasházi Sz. (Sirokmán A., Vankó D. G.).
Vértessomló: Ujszászi – Fábián, Eigner B., Erdei, Koller (Ficsor, 72.), Zink, Szepesi (Kövessy, 83.), Batin, Kovács K. (Éliás, 65.), Egri (Eigner Zs., 62.), Petőcz (Murányi, 83.). Vezetőedző: Dupai János.
Vértesszőlős: Szekér – Polyák, Bencsik, Müller (Jónás, 46.), Szőke, Kolompár (Plotár, 46.), Bognár M., Ratimorszky (Németh, 46.), Králl, Bognár F., Kocsis (Duka, 46.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Gólszerzők: Szepesi (21.), Koller (39., 58.), Batin (64.), Eigner Zs. (73.), Ujszászi (81.).
Jók: Koller, Zink, Fábián, Szepesi, illetve senki.

Egyszerű volt a matek a forduló előtt: amennyiben a Tatabánya győzni tud az ősszel zseniálisan szereplő Kecskéd ellen, otthon ünnepelheti a bajnoki címet. Nos, ez sokáig nem volt kérdés, hiszen Kocsis és Solymos két góljával már három-null volt a szünet. A térfélcserét követően aztán gálamérkőzéssé fajult a dolog, a kék-fehérek meg sem álltak tízig, így kiütéssel ünnepelhették a bajnoki címüket.

Tatabányai SC–Wati Kecskéd KSK 10-0 (3-0)
Tatabánya, vezette: Katona B. M. (Jurák F., Szántó R. D.).
Tatabánya: Balla – Kovács D. Sz. (Víg, 63.), Árvai, Soltész, Kovács I. (Németh, 63.), Kocsis (Fodor, 46.), Solymos, Farkas V. (Klausz, 63.), Gaszner, Székely (Krupánszki, 63.), Katona. Vezetőedző: P. Nagy László.
Kecskéd: Maronga R. (Pásku, 72.) – Czékmány, Simon (Schmuck, 82.), Kocsán, Juhász (Farkas J., 55.), Hagymási, Greskó, Pető, Kese, Kucsera (Kiss, 71.), Farkas P. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Kocsis (12.), Solymos (30., 37., 78.), Fodor (47., 72.), Soltész (55., 67.), Víg (80.), Németh (89.).
Jók: Árvai, Solymos, Soltész, illetve senki.

Ezzel a győzelemmel az Oroszlány ezüstérme szinte biztos, ám a jövő heti, Zsámbék elleni összecsapásuk igen izgalmasnak ígérkezik majd. Az Esztergom hét közben a Tatát verte 5-4-re egy elhalasztott találkozón, így játékban voltak. Egy óriási hiba miatt szerzett vezetést a találkozó elején az Oroszlány, és végül ez az egy gól elég volt a győzelemhez, még ha Boros hálója is megrezdült – más kérdés, hogy a játékvezető nem adta ezt meg.

OBSK Oroszlány–FC Esztergom 1-0 (1-0)
Oroszlány, vezette: Kiss L. (Miráki G., Bábszki G.).
Oroszlány: Boros – Molnár, Soós (Földi, 71.), Korcsok, Kuzma, Kiss (Erdős, 63., Tóth B., 93.), Szűcs, Mester, Szeibert (Tóth, 63.), Simonka, Minárcsik (Haász, 88.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Esztergom: Iványi – Chrompota (Bokros, 80.), Faragó, Patos, Dékány, Krammer, Majtényi (Budavári, 72.), Bugjó (Klátyik, 63.), Ribár, Várszegi B., Gyebnár. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.
Gólszerző: Kiss (19.).
Kiállítva: Faragó (85., Esztergom).
Jók: Kuzma, Mester, Molnár, Simonka, illetve senki.

FIGYELEM! Megjelentek a megyei foci szurkolói pólóink. Ha van kedvenc megyei csapatod, most megmutathatod, melyik az. Kattints, és válaszd ki a számodra megfelelőt!