Hivatalosan az őszi szezon véget ért, és a tavasziból előrehozott fordulókat játsszák már a csapatok, ugyanis már a harmadik olyan forduló következik, ahol kvázi visszavágókat rendeznek. A Zsámbék még nyáron alaposan kiütötte a Vértessomlót, akkor 9-0 lett a különbség. Egy hasonló diadallal a Zsámbék mindenképpen a dobogón töltené téli pihenőt, míg a Vértessomló bármilyen eredménytől függetlenül a 12., azaz az utolsó előtti helyen telel majd. Hasonló a helyzet a sereghajtó Nagyigmánddal is: eddig mindössze egy pontot szerzett a csapat, így bármi történik, az utolsó pozícióból várják a folytatást, de nem mindegy, hogy milyen száj­ízzel mennek a pihenőre. A Nyergesújfalunál ennél nagyobb a tét az utolsó körre: egy győzelemmel mutatkozik egy kevés esély az előzésre, de inkább a 4. helyet szeretné megerősíteni a csapat, miután a Bábolnával pontazonosággal állnak. A papírforma természetesen vendégsikert vetít előre, az augusztusi csatájukból a Nyergesújfalu jött ki jobban.


A Tata szomszédvári rangadóra készül a Vértesszőlős ellen. Fordított pályaválasztásnál a Vértesszőlős a búcsú alkalmából győzni tudott, így most van miért visszavágni a tataiaknak. A tabellán csak négy pont a különbség a két csapat között, hiszen elég szoros a középmezőny, ráadásul a Tata még halasztott meccsen pályára lép a következő hét szerdáján. A Sárisáp nem csak a hazai közönségétől, de vezetőedzőjétől is búcsúzik, hiszen Karcagi Pál az utolsó meccsén irányítja a csapatot. Az ellenfél az a Bábolna lesz, amely remek formában van, főleg idegenben. A Bábolna erősen bejelentkezett a dobogós helyek egyikéért, eddig nyolc ponttal állnak jobban, mint a Sárisáp. Jó csata lesz, nyáron a Bábolna simán győzött hazai pályán. Más kérdés, hogy nem szeretnék vereséggel búcsúztatni Karcagi-mestert…


A forduló rangadóját aztán Oroszlányban rendezik, ahová a listavezető Tatabánya utazik. A forduló rangadója címet nem az idei teljesítmény miatt osztottuk ki, hiszen az Oroszlány borzasztóan kezdte a szezont, melynek eredményeképp a 8. helyen tanyázik a csapat. A Tatabánya szezonját ismerjük, az előző fordulóig veretlenül vezette a csapat a tabellát, most már egy vereséggel vezeti. Ez biztosan felpaprikázza a tatabányaiakat, így az amúgy is nehéz mérkőzés még nehezebbé válik oroszlányi szempontból. A nyári randevújuk 7-0-s tatabányai kiütést hozott. A Tatabányát verő Koppánymonostor újra idegenbe látogat, méghozzá Kecskédre. A Kecskéd eddig 11 egységgel gyűjtött kevesebbet, mint a második helyen álló Koppánymonostor, de ettől függetlenül háromesélyes ez a párharc. Nyáron hiába vezetett már 3-1-re a Kecskéd, végül a Koppánymonostor győzött.


Vértessomlói KSK–Zsámbéki SK
Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: – Így sem voltunk megfelelő létszámban, de két játékosunk kipontozódott az előző hétvégén lapok miatt. Remélem, hogy megleszünk kellő létszámban, és méltóképp tudunk búcsúzni ettől az esztendőtől az erős Zsámbék ellen.
Nagyigmándi KSK–Nyerges­újfalu SE
Mohácsi Antal, a Nagyigmánd technikai vezetője: – Sok esélyünk nincs az élmezőnyhöz tartozó Nyergesújfalu ellen, de szeretnénk meglepetést okozni.
Tatai AC–Vértesszőlősi SE
Kele Zoltán, a Tata vezetőedzője: – Fontos ez a mérkőzés, hiszen nagyon szoros a középmezőny. A véghajrában két jó mérkőzéssel sokat tudunk előzni. Egy harcos Vértesszőlősre számítok, szeretnénk felvenni a kesztyűt. Sérültjeink és eltiltottunk is van, ami hátráltatja a kezdőcsapat összeállítását, de mindet megteszünk a három pontért.
Sárisápi BSE–Bábolnai SE
Karcagi Pál, a Sárisáp vezetőedzője: – Remélem a csapat összekapja magát az utolsó mérkőzésre, nekem kicsit pikáns lesz az összecsapás, hiszen utoljára készítem fel a csapatot, utána felhagyok az edzősködéssel…
OBSK Oroszlány–Tatabányai SC
Sebestyén Ferenc, az Oroszlány vezetőedzője: – A múltkori meccs mély nyomott hagyott a srácokban. Nagyon kevés valósult meg akkor abból, amit kértem, csak 15 jó percünk volt. A Tatabánya a mérkőzés esélyese, mi megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat.
Kecskéd KSK–Koppánymonostori SE
Linczmaier László, a Kecskéd vezetőedzője: – Szeretnénk szépen búcsúztatni az őszi szezont, de nehéznek ígérkezik a Tatabánya elleni sikertől vélhetően szárnyakat kapó Monostor ellen. Összekapjuk magunkat, és igyekszünk nyerni, utána ráérünk nyalogatni a sebeinket, mert az van bőven.