NB III., Nyugati-csoport, 4. forduló
Augusztus 16, vasárnap, 17:30
THSE-Szabadkikötő – Tatabányai SC

Folytatódik a nagyüzem a harmadosztályban, hiszen egy héten belül harmadik mérkőzésére készül a Tatabánya és a Komárom. A két győzelemmel és egy vereséggel nyitó Tatabánya ezúttal a fővárosba utazik, a THSE-Szabadkikötő csapatához. A Tintahalak nem kezdték rosszul a szezont, de jól sem: egy győzelem mellett két vereség áll a nevük mellett. A csepeli gárda rutinos NB III.-as csapat, ám az elmúlt években szinte végig a kiesés elől menekültek. A két csapatnak nincs közös múltja. Bekő Balázsnak főhet a feje, ugyanis Kovács István és Farkas Viktor játéka kérdéses, szerdán egyikőjük sem tudta vállalni a mérkőzést, ráadásul Farkas Márkot is le kellett cserélni az előző összecsapáson. 

NB III., Nyugati-csoport, 4. forduló
Augusztus 16, vasárnap, 17:30
ZTE FC II. – Komárom VSE

A Komárom is útra kel, méghozzá Bozsik Péter által jól ismert városba látogat. Az ellenfél a ZTE II. lesz. A zalaegerszegiek második csapata egyelőre még nem tudott győzni, két döntetlent és egy vereséget mutatott fel az újonc csapat. A fiatalokkal felálló gárda legutóbb az Érdtől kapott ki 5-0-ra. A visszajátszók azonban bezavarhatnak, bár a Zalaegerszeg NB I.-es csapata szombaton lép pályára az NB I. nyitófordulójában. A Komárom két győzelemmel és egy vereséggel áll. A két csapatnak közös múltja szintén nincs, azonban a személyes szálak szépen összefűződnek…

Apa-fiú párharc

Mint ismert, a Zalaegerszeg utolsó NB I.-es bajnoki címét Bozsik Péter vezetésével szerezte meg. Már önmagában a visszatérés is pikáns a zalai városba, de úgy különösen, hogy a Zalaegerszeg második csapatának vezetőedzőjét Bozsik Józsefnek hívják, aki Bozsik Péter legidősebb gyermeke. Az apa-fiú párharc nem csak Magyarországon, de Európában is egyedülálló. A mérkőzésről Bozsik Pétert kérdeztük.

– Nem úgy közelítjük meg a dolgot, hogy apa-fia párharc, sem én, sem a gyerek. Teljesen más célokért küzd a két csapat – kezdte a Komárom vezetőedzője. Akkor lenne kiélezettebb, ha azonos célokért mennénk. Számunka a minél jobb helyezés a cél, Zalaegerszegen pedig a játékosnevelés az első csapat számára. Ugyanolyan mérkőzésként kezelem, mint ha bármilyen másik találkozó lenne. Jó emlékek kötnek Zalaegerszeghez, legutóbb még a Tatabányával voltunk Zalaegerszegen, de nincs bennem semmi extra érzés a találkozót illetően. A játékoskeretben volt változás a nyáron, ám 15-16 játékost sikerült megtartanunk, inkább a rutinosabbak távoztak. Katona Attila Egerbe, Tóth Imre Szegedre, Koronczai Benjamin Pápára, Kenesei Krisztián pedig a megyei másodosztályba igazolt. A helyüket fiatal, motivált akadémistákkal töltöttük fel – zárta gondolatait az idősebb Bozsik. 

Borítókép: Sz. D.