A 20. fordulóval folytatódott vasárnap a megyei első osztályú bajnokság. Élvezetes összecsapást hozott az alsóházi rangadó, amit a Tata és a Vértessomló vívott. A gólok sorozatban jöttek: előbb négyet lőtt a hazai alakulat, majd hármat a Vértessomló. A vendégek lábában volt az egyenlítés is, azonban benne is maradt, így Wéber Roland csapata otthon tartotta a három pontot. A forduló rangadóját Nyergesújfalun rendezték, ahol a negyedik fogadta a másodikat. A találkozón mindössze egy gól esett, amit Hajnal Róbert büntetőből szerzett, így a Nyergesújfalu életben tartotta dobogós reményeit, míg a Koppánymonostor maradt a második. Az élen továbbra is a Sárisáp áll, pedig nem indult jól az Oroszlány elleni meccse. A szakosztályvezetőt váltó oroszlányi gárda hamar kétgólos előnyre tett szert, ám Csapó Károly csapata fordítani tudott és végül 4-2-re győzött. A Vértesszőlős számára nem okozott gondot a Nagyigmánd legyőzése, 9-2 lett a vége, ráadásul a kezdőkapus Ténai Attila a mezőnybe beállva négy gólpasszt adott és egy gólt is szerzett. A Környe edzői nélkül utazott el Esztergomban, hiszen sem Kiprich József, sem Mesterházi Gábor nem tudott a csapattal tartani. Hogy ezért, vagy sem, de az Esztergom mindkét félidőben ötször volt eredményes hazai pályán, így végül 10-0 lett a végeredmény. A forduló egyetlen vendégsikerét a Zsámbék aratta, méghozzá magabiztosan. Bodó László csapata négyet rúgott Bábolnán, cserébe egyet sem kapott, így simán és megérdemelten vitte haza a három pontot. A hétvégén a Wati-Kecskéd KSK volt szabadnapos.

Megyei I. osztály, 20. forduló
Tatai AC–Vértessomlói KSK 4-3 (4-0)
Tata, vezette: Büki G. (Frank V. L., Hartdégen Zs.).
Tata: Csákány – Suhai, Zuggó, Nagy (Tóth, 46.), Martonfi (Koronczi, 78.), Széles, Minárcsik, Hauzer (Kisék, 60.), Visnyovszki M. (Sziranidisz, 83.), Visnyovszki A., Mezei. Vezetőedző: Wéber Roland.
Vértessomló: Ujszászi – Somodi, Éliás, Erdei, Koller, Raffai, Batin, Kóródi, Kovács S., Dobbelaere (Kacz, 88.), Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Nagy (7.), Hauzer (18., 34.), Martonfi (24.), illetve Éliás (47., 73.), Kovács S. (66.).
Kiállítva: Suhai (91., Tata)
Jók: Martonfi, Mezei, illetve senki.
Wéber Roland: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben meggyőző fölényre tettünk szert, de a Vértessomló nem adta fel. Kifejezetten jól játszottak és nagyon akartuk ezt a győzelmet. Összességében nagyon megdolgoztunk ezért a három pontért. Gratulálok a csapatomnak, megyünk tovább a megkezdett úton.
Schöffer Antal: – Az első félidei gyalázatos játékunk után a második játékrészben mindent elkövettünk, hogy javítsunk, de nem sikerült pontot szereznünk.

Nyergesújfalu SE–Koppánymonostori SE 1-0 (0-0)
Nyergesújfalu, vezette: Balázs K. (Farkas B., Vankó D. G.).
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Fekete (Takács, 83.), Tóth (Guzsik, 93.), Hajnal, Zicsi, Vass, Izsó, Farkas, Mann (Szoboszlai, 85.), Manga (Balogh, 88.). Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Koppánymonostor: Gíber – Korcsok, Pekler, Simonka (Mészáros, 75.), Hegedűs (Venczel, 75.), Rába, Csapó, Sallai (Bilkó, 75.), Sinkó (Alasztics, 70.), Dombi (Szalai, 70.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerző: Hajnal (57.).
Jók: mindenki, illetve Korcsok, Pekler, Simonka.
Jánosi Dániel: – Nehéz mérkőzésünk volt, mert az ellenfelünk jól megszervezte a védekezését. Csapatom kreativitását és erejét mutatja, hogy így is rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani. Minden tekintetben ellenfelünk fölé nőttünk, ezért győzelmünk teljesen megérdemelt.
Vigh László: – Sajnáljuk, hogy így alakult. A bekapott gól után rengeteget tettünk a pontszerzésért, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket.

Vértesszőlősi SE–Nagyigmándi KSK 9-2 (5-0)
Vértesszőlős, vezette: Lovas A. G. (Sirokmán A., Hegedüs R.).
Vértesszőlős: Kurucz – Szőke, Wágner, Dombai, Jónás (Ténai, 69.), Juhász (Wieszt, 65.), Bencsik, Kiprich, Kocsis, Matláry (Vaczula, 67.), Polyák. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Nagyigmánd: Battka (Slézinger, 15.) – Bercsi, Klestenitz, Szalai Á., Kuti Horváth, Szalai J., Takács M., Nádolszky, Czank, Boros, Veres. Játékos-edző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Jónás (2.), Wágner (11., 71., 78.), Szőke (13., 32., 84.), Dombai (24.), Ténai (80.), illetve Klestenitz (65., 90.).
Jók: mindenki, illetve senki.
Tokaji Zsolt: – Szimpatikus csapat ellen magabiztos és megérdemelt győzelmet arattunk.
Járóka Mátyás: – Ezer sebből véreztünk az eltiltottak és sérültek miatt. Múlt héten még volt öt cserénk, ma épp, hogy ki tudtunk állni. Köszönöm a csapatnak a helytállást, gratulálok a Szőlősnek.

Sárisápi BSE–OBSK Oroszlány 4-2 (1-2)
Sárisáp, vezette: Miráki G. (Kiss L., Szántó R. D.).
Sárisáp: Sándor G. – Szenes, Nagy, Csapó E. (Janetka, 75.), Manga, Jurásek J., Grenitzer, Sándor P. (Barina, 88.), Karcagi, Manger, Budaházi. Vezetőedző: Csapó Károly.
Oroszlány: Boros – Szabó M. (Babai, 74.), Nádudvari D. (Tóth, 80.), Szerencse, Bombicz, Kuzma, Plotár, Fodor, Králl, Földi, Sárközi. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Szenes (40.), Manger (49.), Karcagi (69.), Manga (81.), illetve Sárközi (14.), Kuzma (34.).
Jók: Jurásek J., Manger, Manga, illetve Sárközi, Králl, Plotár.
Csapó Károly: – Az első harminc percben az öltőben maradtunk, az ellenfelünk nagyon jól játszott. A szünet után már egy fokkal jobban játszottunk és megszereztük a három pontot.
Gulyás Tamás: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de aztán három pontrúgás eldöntötte a sorsunkat. Sok sikert kívánunk a Sárisápnak.

Bábolnai SE–Zsámbéki SK 0-4 (0-2)
Bábolna, vezette: Vojvoda M. (Drabon B., Kreitl T.).
Bábolna: Babina – Lanzendorfen, Szalai (Varga B. J., 61.), Kalamár (Pécsvárady, 61.), Tóth M. (Zsidi, 88.), Bognár, Soha, Szendi, Végh (Széles, 72.), Takács K., Vörös (Takács B., 79.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Zsámbék: Tugyi – Juhász, Sárközi, Áprily (László M., 72.), Kósa Szilágyi, Szabó (Sugár B., 70.), Monori (Peinlich, 83.), László D. (Sugár S., 83.), Haupt (Pál, 66.), Homoki, Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Monori (13.), Áprily (34.), Pál (68., 80.).
Jók: senki, illetve mindenki.
Józsa Péter: – Az vitathatatlan, hogy van különbség a két csapat között, de könnyű gólokat kaptunk. Egy jó csapat ellen játszottunk, akik kihasználták a hibáinkat, és megérdemelten vitték el a három pontot.
Bodó László: – Nagyon szervezetten és jól játszottunk. Végig kontrolláltunk, domináltunk a mérkőzésen. Teljesen megérdemelten vittük el a három pontot Bábolnáról.

FC Esztergom–Környe SE 10-0 (5-0)
Esztergom, vezette: Szeibert P. (Gabala Zs., Kolozsi P.).
Esztergom: Iványi – Peller, Molnár, Wiest (Kiss, 64.), Varga (Lőrinczy, 66.), Ludvig, Orosházi, Kulánda (Miknyóczki, 46.), Fehértói, Dombai, Mártonfi. Vezetőedző: Terjék Lajos.
Környe: Varsányi – Békefi, Takács K., Szabó K. (Bándi, 75.), Bihari, Sárközi, Bilisánczki, Takács B., Antalovits, Méhész, Kerék.
Gólszerzők: Wiest (7.), Peller (24., 33., 79.), Ludvig (36., 61.), Mártonfi (43., 65.), Kiss (77.), Fehértói (87.).
Jók: Peller, Ludvig, illetve senki.
Terjék Lajos: – Jól játszottunk, a helyzeteink nagyobb részét kihasználtuk, de még így is maradt bennünk jó pár gól. Megérdemelten nyertünk egy hajtós kiscsapat ellen.
A Környe kispadjára sem Kiprich József, sem helyettese, Mesterházi Gábor nem tudott leülni.