Labdarúgás Az utolsó fordulót játszották a megyei első osztályban. A bajnoki címet a Zsámbéki SK zsebelte be Sárisápon. A remek időben, körülbelül 500 szurkoló előtt rendezett mérkőzés simább volt, mint várni lehetett, a támadólag és koncentráltabban fellépő Zsámbék már a 10. percben megszerezte egy szabadrúgást követően a vezetést, majd Monori Norbert két egyéni alakítása után Sugár Bálint az alapvonal közeléből löbbölt be egy szabadrúgást a sárisápi kapuba, így a Zsámbék az első félidőre eldöntötte a három pont, és a bajnoki cím sorsát. Igazi futballünnep volt Sárisápon, ahol a hazai csapat is igazán büszke lehet az egész éves teljesítményére és az ezüstéremre.

A harmadik hely egy ideig a Koppánymonostor kezében volt, ám végül a Nyergesújfalu megfordította és megnyerte a Kecskéd elleni mérkőzést, így Jánosi Dániel csapata megszerezte a bronzérmet. Az Esztergom ráadásul megverte a Koppánymonostort, így a lila-fehérek „csak” a negyedik helyre értek oda, ami így is a klub legjobb teljesítménye. Az Esztergom így győzelemmel búcsúztatta a szezont, a Kecskéd pedig hatodik lett. Az alsóházban a Vértesszőlős simán nyert a tíz emberrel felálló Oroszlány ellen 8-3-ra. A Környe tét nélküli mérkőzésen szenvedett vereséget a Vértessomlótól, viszont a vendégek ezzel a győzelemmel megelőzték a Bábolnát, és végül a tizedik helyen zártak. A sereghajtó Nagyigmánd 2-2-re végzett az alsóház legjobb formájában lévő csapata, a Tata ellen.

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 5., utolsó forduló
Sárisápi BSE-Zsámbéki SK 0-4 (0-4)
Sárisáp, vezette: Miráki G. (Szeibert P., Jászberényi M.)
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, Válent, Szenes (Jónás, 81.), Manger, Manga, Jurásek J. (Nagy Á., 51.), Grenitzer, Sándor P. (Varga, 84.), Karcagi (Vas, 84.), Budaházi (Janetka, 75.). Vezetőedző: Csapó Károly.
Zsámbék: Tugyi – György, Juhász, Sugár (Tuba, 88.), Sárközi (Pál, 88.), Áprily, Szabó (László M., 64.), Monori (Homoki, 74.), László D., Karai (Bedő, 64.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Marticsek (10.), Monori (28., 35.), Sugár (43.)
Kiállítva: Janetka (86., Sárisáp)
Bodó László: – Egy öt éves álom vált valóra, mely rengeteg munkával és lemondással járt. Köszönöm a csapatomnak, hogy ezt megélhettem, köszönöm Bors Attila elnöknek, a vezetőség tagjainak az alázatos munkájukat, és azt, hogy ilyen családot alakítottunk ki közösen Zsámbékon. Köszönöm a szurkolóinknak az egész éves támogatást, és hogy mindenben mellettünk álltak. Köszönöm családomnak, hogy elviselik ezt a futballőrületem, és minden héten ott izgulnak értünk a pálya mellett. Remélem, édesanyám fentről nagyon büszke rám. Ma nem oszthattak két aranyérmet, de nem szabad elfelejteni, amit a Sárisáp ebben a szezonban letett az asztalra. Egy igazi futballünnep volt, ez csak a futball hírnevét viheti tovább.

FC Esztergom-Koppánymonostor SE 2-1 (0-1)
Esztergom, vezette: Széplábi G. (Szántó R. D., Lovas A. G.)
Esztergom: Iványi – Peller, Molnár, Wiest, Ludvig (Kiss, 75.), Orosházi (Borsiczki, 81.), Fehértói, Dombai, Miknyóczki, Tar (Varga, 46.), Mártonfi. Asszisztensedző: Kun Imre.
Koppánymonostor: Vicena – Egyed (Tóth, 75.), Hegedüs (Mészáros, 81.), Bilkó, Rába, Csapó, Sinkó, Szalai (Dávid, 69.), Simonka (Venczel, 69.), Alasztics, Korcsok. Vezetőedző: Vigh László.
Gólszerzők: Mártonfi (55.), Molnár (95.), illetve Korcsok (7.)
Jók: Mártonfi, Molnár, illetve mindenki.
Kun Imre: – Sikerült szépen zárnunk a szezont. Úgy gondolom, hogy megérdemelte a csapat a győzelmet, bár nem játszottunk jól az első félidőben. Voltak ennek a szezonnak nehéz időszakai, de megérdemeltük, hogy győzelemmel fejezzük be.
Vigh László: – Tisztában voltunk azzal, hogy nem sok tétje lesz ennek a találkozónak. Szerettünk volna jó végeredménnyel zárni ennek ellenére. Büszke vagyok a csapatom egész éves teljesítményre, sokat fejlődtünk. Van egy kis hiányérzetem, de a koppánymonostori foci legjobb eredményét értük el. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ebben részt vett. Nagyon keményen fogunk dolgozni, hogy a következő szezonban fejlődni tudjunk.

Wati Kecskéd KSK-Nyergesújfalu SE 1-2 (0-0)
Kecskéd, vezette: Erdélyi D. (Hegedüs P., Lovas G.)
Kecskéd: Bábszki – Schmidt (Darabos, 90.), Vadkerti, Kocsán, Hagymási, Greskó, Czékmány, Kese, Gyenes, Neukunft, Juhász (Simon, 5.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Nyergesújfalu: Lakatos – Molnár, Guzsik, Zicsi, Vass (Vida, 96.), Szoboszlai (Fellegi, 59.), Farkas, Mann, Balogh, Takács, Fekete. Vezetőedző: Jánosi Dániel.
Gólszerzők: Gyenes (73.), illetve Takács (78.), Zicsi (94.)
Jók: Kese, Neukunft, Schmidt, Gyenes, Czékmány, illetve Guzsik, Zicsi, Vass.
Linczmaier László: – Gratulálok csapatomnak a mai produkcióhoz és az egész idényhez. A meccs végén történteket igyekszünk hamar elfelejteni és jövőre még jobbak leszünk! Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez és a bronzéremhez, a Zsámbéknak pedig a megérdemelt bajnoki címhez.
Jánosi Dániel: – Gratulálok csapatomnak az óriási győzelemhez. Az egész éves teljesítményünknek köszönhetően megszereztük a bronzérmet.

Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 7., utolsó forduló
Vértesszőlősi SE-OBSK Oroszlány 8-3 (4-2)
Vértesszőlős, vezette: Hartdégen Zs. (Farkas B., Csejtei Cs.)
Vértesszőlős: Dobrotka – Dr. Veréb, Mig, Horváth Z., Ténai, Polyák, Dombai, Bognár (Nagy, 46.), Kocsis, Ratimorszky, Matláry (Wágner, 29.). Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Oroszlány: Demeter – Nagy, Illek, Jónás, Fekete, Nádudvari D., Babai, Hideg Sz., Földi, Kovács. Szakosztályvezető: Mészáros István.
Gólszerzők: Ratimorszky (10.), Kocsis (13.), Ténai (19.), Horváth Z. (25., 70.), Nagy (72., 83.), Mig (88.), illetve Babai (16.), Polyák (36., öngól), Földi (74.)
Jók: Nagy, illetve mindenki.
Tokaji Zsolt: – A csalódást keltő szezontól keserédes győzelemmel búcsúzunk. Ahogy mindenki, úgy mi is rengeteg nehézséggel küzdöttünk meg, de ez nem mentség. Köszönettel tartozunk a vezetőségnek és a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak. A jövőben komoly változásokra és sok munkára lesz szükség, hogy jobbak legyünk. Addig is jó pihenést kívánok mindenkinek.
Mészáros István: – Köszönet a srácoknak a helytállásért, reméljük, hogy innen tudunk építkezni felfelé.

Környe SE-Vértessomlói KSK 1-5 (0-2)
Környe, vezette: Csejtei Cs. (Farkas B., Hartdégen Zs.)
Környe: Varsányi – Zelenai, Békefi, Horváth J. (Szemeti, 66.), Saáry, Mucsi, Szabó K. (Antalovits, 9.), Hegyi, Kósa, Turi (Oláh, 46.), Méhész. Vezetőedző: Kiprich József.
Vértessomló: Ujszászi – Kacz, Éliás, Koller, Murányi, Raffai (Bátorfi, 75.), Somodi (Goldschmiedt, 54. (Krüpl, 86.)), Kovács K., Kóródi, Kovács S., Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Méhész (76.), illetve Kovács K. (31.), Kovács S. (35., 58.), Éliás (52.), Koller (77.)
Kiállítva: Méhész (93., Környe)
Jók: senki, illetve mindenki.
Kiprich József: – Föltettük az i-re a pontot. Négy ifistát kellett játszatnunk, sok volt a sérültünk, a kapusunknak kellett centert játszania… Ez mindent elmond.
Schöffer Antal: – Az utolsó mérkőzésen a célunkat elértük, a 10. hely meglett. A csapatomban több volt ennél a helyezésnél, de köszönöm minden játékosnak, vezetőnek a munkáját és a hozzáállását. Júliusban újrakezdjük!

Nagyigmándi KSK-Tatai AC 2-2 (1-0)
Nagyigmánd, vezette: Büki G. (Balázs K., Varga I.)
Nagyigmánd: Kuti Horváth – Szabó R. (Szalai J., 29.), Patyi, Klestenitz, Fülöp, Bercsi, Járóka Máté, Takács M., Nádolszky, Boros, Németh M. (Szalai Á., 46.). Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Tata: Valakovics (Csákány, 46.) – Széles, Visnyovszki M., Felső, Koronczi, Suhai, Tóth (Dragonya, 69.), Mártonfi, Sziranidisz, Minárcsik, Kovács. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Boros (19.), Fülöp (79.), illetve Martonfi (58.), Tóth (63.)
Jók: Kuti Horváth, Boros, Patyi, Nádolszky, Fülöp, Szalai J., illetve mindenki.
Járóka Mátyás: – Az első pár percben beragadtunk, de az ébresztő után sikerült az ellenfelünk fölé nőni. Gratulálok a csapatnak a hozzáálláshoz, úgy gondolom, ennek a döntetlennek a Tata örülhet jobban.
Wéber Roland: – Amit elterveztünk a bajnokság előtt, azt elértük. Rettentően büszke vagyok a csapatunkra! Köszönöm nekik, valamint egyesületünk vezetésének és mindenkinek, aki szurkolt nekünk. Hajrá, Tata!