A megyei első osztály rájátszásában a felsőházban a második, az alsóházban a harmadik forduló következik. Előbbiben a forduló rangadóját Nyergesújfalun rendezik, ahová a Koppánymonostor látogat. A hazaiak a dobogó harmadik fokát célozták meg, a vendégek a másodikat, de a hétvégén csak egyikőjük kerülhet közelebb a céljához. Idén már kétszer találkoztak, és mindig a hazai csapat győzött. Jelenleg nyolc pont a Koppánymonostor előnye, de a forma alapján viszont teljesen kiegyenlített meccsre számítunk. A már bajnok Zsámbék Tatára utazik majd. A sérülésekkel teletűzdelt bajnokcsapat számára már nincs tét, ám Bodó-mester habitusát ismerve ez nem fog látszani a zöld-fehér együttesen. A Tata is a dobogóért hajt, így számukra ez kifejezetten fontos találkozó lesz, éppen ezért biztosan jó mérkőzést látnak majd a kilátogatók. Hasonlóan a dobogó legalsó foka lesz a tét a Sárisáp-Kecskéd összecsapáson, azonban ha a vendégek győznek, a Sárisáp szinte biztosan kiszáll ebből a viadalból. Az két csapat két összecsapása ugyanúgy végződött eddig, mindkét alkalommal a Sárisáp győzött 2-1-re.

Az alsóházban szerdán már rendeztek egy fordulót, így itt a harmadik következik. Az alsóház legjobbja, a Tát hazai pályán fogadja a rájátszásban kettőből kettőt nyerő Vértessomlót. Sok tétje nincsen, de mindkét csapat felszabadultan léphet majd pályára. A Bábolna még megelőzheti a Tát együttesét, és odaérhet a hetedik helyre, ehhez hétvégén a jó formában lévő Esztergomot kellene legyűrni. Ez nem lesz egyszerű, bár itt is nagy kérdés, hogy a két csapat hogyan tud felállni. A Környe újra a Vértesszőlőssel csatázik, ezt a találkozót az alapszakasz utolsó fordulójában már egyszer „lejátszották”, ott Tokaji Zsolték győztek 1-0-ra. Ha ez most is megismétlődne, akkor a két gárda helyet is cserélne a tabellán, ugyanis a Környe csak két egységgel áll jobban. A hétvégén a sereghajtó Nagyigmánd lesz a szabadnapos.

Megyei I. osztály, rájátszás, felsőház, 2. forduló
Május 8, vasárnap, 15 óra
Nyergesújfalu SE-Koppánymonostori SE
Darabos Gábor, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Több sérültünk és eltiltottunk van a hétvégére, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért.
Tatai AC-Zsámbéki SK
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – Bajnokcsapat látogat hozzánk. Jó csapat ellen mindig nagy kihívás játszani! Hazai pályán elsődleges célunk, hogy kiszolgáljuk közönségünket, és hogy pontot vagy pontokat raboljunk ellenfeleinktől. Várjuk a vasárnapot, és mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el!
Sárisápi BSE-Wati-Kecskéd KSK
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Nagyon bízom a csapatunkban, bízom abban, hogy a játékosok mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, hogy a célunkat érjük el. Tiszteljük az ellenfelet, de mindenképpen a győzelem a célunk.

Megyei I. osztály, rájátszás, alsóház, 3. forduló
DG Tát SE-Vértessomlói KSK
Szabó Attila, a Tát vezetőedzője: – Szerdán volt egy hétközi fordulónk, ami elég lityi-lötyire sikeredett. Nagyon remélem, hogy vasárnapra felpörgünk, mert egy jó formában lévő Somlót fogunk vendégül látni.
Bábolnai SE-FC Esztergom
Józsa Péter, a Bábolna vezetőedzője: – Nagyon nagy formajavulásra lenne szükség, hogy pontokat szerezzünk. A győzelem reményében lépünk pályára a jó formában lévő Esztergom ellen.
Környe SE-Vértesszőlősi SE
Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – A védők üzenik a csatároknak, hogy rakják be a táskába a góllövő cipőt.