Elkezdődött a megyei első osztályú bajnokság, a hétvégén az első fordulót rendezték. Íme, az összefoglaló.



Atlasz-Geodézia megyei I. osztály, 1. forduló

A játéknap „furcsa” időpontban kezdődött, ugyanis a Tatabánya délelőtt 11 órakor fogadta a Sárisápot. A hazaiak kezdőtizenegyében mindössze egy „új” arc volt, bár Szabó Richárd csak félig az, hiszen volt korábban a csapat játékosa. Épp ő kezdett remekül, ugyanis szűk negyed óra alatt mesterhármast szerzett. A félidőben már öt volt a különbség, így a Sárisáp játékosainak gyomrát nem az ebéd, hanem a Tatabánya feküdte meg. Karcagi Pál csapata átalakulóban volt, több új arc is a kezdőcsapatban kapott helyet, ráadásul szinte mind fiatalok. A szünet után egy kissé langyosabb lett az iram, talán a nagy meleg miatt is, mindenesetre a Tatabánya egy hetessel küldte haza a fiatalos Sárisápot.

Tatabányai SC–Sárisápi BSE 7-0 (5-0)
Tatabánya, vezette: Kolonics G. (Büki G., Büki F.).
Tatabánya: Balla (Kurucz, 67.) – Árvai (Kozák, 46.), Kovács I., Soltész, Szabó R., Kocsis, Klausz (Sárközi, 67.), Németh, Farkas V. (Farkas M., 46.), Székely, Katona (Víg, 46.). Vezetőedző: Bekő Balázs.
Sárisáp: Sándor G. – Kopányi, György (Sándor P., 57.), Berki, Zicsi, Vass (Jurásek K., 46.), Szabó M. (Jurásek Zs., 46.), Budaházi, Karcagi R. (Jurásek J., 79.), Farkas P., Putnoki (Hamza, 71.). Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Szabó R. (8., 10., 14., 66.), Farkas V. (31.), Németh (34.), Kozák (63.).
Jók: mindenki, illetve senki.

A két csapat jól ismeri egymást, az előző szezonban fej-fej mellett haladtak a bajnokságban. A hazaiaknál kevesebb, a vendégeknél több változás volt a nyáron, és ezen a találkozón most az állandóság volt a nyerő. A Koppánymonostor kezdett jobban, épp ezért már a hetedik percben megvolt az előny, majd a szünet előtt kettőre nőtt a lila-fehérek fórja. A térfélcsere után Váczy Dávid csapata szépíteni tudott, de egyenlíteni már nem sikerült, így Vigh Lászlóék örülhettek a három pontnak.

Koppánymonostori SE–FC Esztergom 2-1 (2-0)
Koppánymonostor, vezette: Hartdégen Zs. (Drabon B., Szántó R. D.).
Koppánymonostor: Giber – Pekler, Hegedüs, Bilkó (Fekete, 87.), Venczel (Egyed, 73.), Rába, Csapó, Sinkó, Tóth (Alasztics, 70.), Dombi (Szalai, 63.), Tímár. Vezetőedző: Vigh László.
Esztergom: Borsiczki – Várszegi B., Migend, Szlovák, Lamperth (Kiss B., 89.), Klátyik B., Dékány, Paltineau (Klátyik G., 46.), Nemes, Várszegi D., Holló (Szalai D., 91.). Vezetőedző: Váczy Dávid.
Gólszerzők: Hegedüs (7.), Tímár (38.), illetve Klátyik B. (62.).
Jók: Giber, Rába, Tímár, Hegedüs, Csapó, illetve senki.

Az átalakulás mindkét csapatnál tettenérhető volt, ám míg a Zsámbék inkább gyengült, addig a Kecskéd erősödött. Ez mondjuk ezen a találkozón nem látszódott, a fiatalokkal telitűzdelt zöld-fehérek magabiztos, felszabadult játékkal rontottak neki a Kecskédnek, aminek eredményképp háromgólos előnnyel mehettek a szünetre. Rögtön a térfélcserét követően jött a negyedik hazai jól, így az is belefért, hogy a maradék félidőben langyosabb volt a játék, így is magabiztos győzelmet aratott a Zsámbék a Kecskéd felett.

Zsámbéki SK–Kecskéd KSK 4-0 (3-0)
Zsámbék, vezette: Kiss L. (Miráki G., Sirokmán A.).
Zsámbék: Sándor P. – Áprily, Marticsek, Juhász, Sugár, Kállay (Szabó, 75.), Kósa Szilágyi (Peinlich, 70.), László D., Karai (Kiss L., 80.), Haupt (László M., 80.), Sárközi (Billege, 75.). Vezetőedző: Bodó László.
Kecskéd: Bábszki – Czékmány (Farkas J., 66.), Kocsán (Kucsera, 73.), Hagymási D., Greskó, Zuggó, Pető, Kese (Horváth Á., 58.), Juhász T., Simon, Kiss M. Z. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Juhász (7.), Karai (16.), Haupt (35., 48.).
Jók: mindenki, illetve senki.

Ha nem is szemetgyönyörködtető játékkal, de győzni tudott a Vértesszőlős. Az első félidőben sokáig egyenrangúnak tűnt a két fél, de az első félidő végén kettőt is lőtt a Vértesszőlős. A szünet után aztán nőtt a vendégek gondja, hiszen sérülések miatt kettős emberhátrányba kerültek, így nyolcan próbáltak meg játszani. Ez egy büntetőből szerzett gólt még ugyan hozott, de a meccs végén Szőke Roland duplázott, amivel el is dőlt a három pont sorsa.

Vértesszőlősi SE–Vértessomlói KSK 4-1 (2-0)
Vértesszőlős, vezette: Mihályi G. (Katona B. M., Frank V. L.).
Vértesszőlős: Szekér – Mig, Bencsik, Müller, Szőke, Dombai, Kolompár, Bognár M. (Zöld, 59.), Járóka J. M. (Tóth, 69.), Horváth Z. (Somogyi, 25.), Kocsis. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Vértessomló: Ujszászi – Éliás, Eigner B., Zink, Koller, Murányi, Szepesi, Batin (Járóka M., 37.), Egri, Antal, Petőcz. Vezetőedző: Dupai János.
Gólszerzők: Dombai (40.), Járóka J. M. (45.), Szőke (83., 90.), illetve Járóka M. (60.).
Jók: senki, illetve mindenki.

A megerősödő Bábolna már a negyedik percben feltörte a Nagyigmánd védekezését, ám hosszú ideig nem esett több gól, még a vendégek előtt ott volt az egyenlítés lehetősége. Az idény eleji forma mezőnymunkában mutatkozott meg, aztán a találkozó utolsó perceiben végül a csereként beálló Fábián meglőtte a csapat második gólját, így a Bábolna kezdte diadallal a szezont.

Bábolnai SE–Nagyigmándi KSK 2-0 (1-0)
Bábolna, vezette: Tóth R. (Szűcs S., Vankó D. G.).
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Lanzendorfen (Varga B., 91.), Kalamár (Soha, 60.), Vörös, Szendi, Horváth D., Csillag (Wiest, 88.), Valkó M. (Kolonics, 86.), Végh, Marcinkó (Fábián, 60.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Nagyigmánd: Farkas – Mesterházi (Gerencsér, 70.), Rácz (Kuti Horváth, 60.), Kohár, Horváth Z., Kovács, Rózsás (Bercsi, 75.), Boros (Nyári, 81.), Pintér, Ozoróczi, Fehér. Megbízott vezetőedző: Lahos Sándor.
Gólszerzők: Marcinkó (4.), Fábián (84.).
Jók: Végh, Valkó G., illetve Pintér, Mesterházi, Farkas.

A forduló meglepetését a Tata mutatta be. Azt tudjuk, hogy mindkét csapatnál voltak bőven átigazolások. Az Oroszlánynál egyelőre kérdőjel, hogy pozitív, vagy negatív irányba mozdult el a keret minősége, a Tatánál viszont egyértelmű: rutinos játékosok érkeztek, amiből az előző szezonban nagy hiánya volt Kele Zoltánéknak. Az első félidőben a tataiak szerezték meg a vezetést, de az Oroszlány egyenlíteni tudott. Ahogy az első, úgy a második játékrészben is a hazaiaknál volt többet a labda, ám a veszélyes kontra mindig benne volt a tataiak játékában. A gólok végül ebből születtek. Előbb Kádas, majd az épp Oroszlányból érkező Szűcs talált be, a habra a cseresznyét pedig Mészáros tette fel a 90. percben, így a Tata 4-1-re vert az előző szezon ezüstérmesét.

OBSK Oroszlány–Tatai AC 1-4 (1-1)
Oroszlány, vezette: Szeibert P. (Gabala Zs., Jászberényi M.).
Oroszlány: Balogh N. – Molnár V., Csontos, Korcsok, Kuzma, Tóth Á., Fodor, Mester, Králl, Wágner, Minárcsik (Budaházy, 74.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Tata: Kovács B. – Felső, Bombicz (Hauzer, 50.), Suhai, Szűcs (Velencei, 76.), Soós, Nagy (Mészáros, 70.), Csordás D., Csordás G. (Széles, 89.), Kádas, Kisék Sz. (Koronczi, 87.). Vezetőedző: Kele Zoltán.
Gólszerzők: Wágner (40.), illetve Nagy (11.), Kádas (52.), Szűcs (65.), Mészáros (90.).
Jók: senki illetve mindenki.

Szabadnapos: Nyergesújfalu SE.

Borítókép: Szmolka D. és Cs.