Nem volt meglepetésektől mentes a hétvége a megyei első osztályban. Mutatjuk az összefoglalót. Ha videós formában néznéd meg, kattints IDE.

Atlasz Geodézia, Megyei I. osztály, 8. forduló

Mint azt beharangozónkban is jeleztük, több oka lehet ennek a meccsnek, hogy furcsa legyen, s végül az is lett. Az első félidőben a Nagyigmánd volt a jobb, és ők is mentek előnnyel a szünetre. A térfélcsere után aztán Bakura is betalált, így már kettő volt a hazaiak fórja. Mikor már úgy tűnt, hogy megszerzi második győzelmét is a Nagyigmánd, jött a végjáték: két perc alatt kétszer is eredményes volt az Esztergom, így végül egy ponttal meg kellett elégedniük a hazaiaknak.Nagyigmándi KSK–FC Esztergom 2-2 (1-0)
Nagyigmánd, vezette: Jurák F. (Katona B. M., Papes D.).
Nagyigmánd: Billig – Gudmon, Busai (Ötvös, 75.), Nagy (Horváth D., 16.), Viola (Kuti, 85.), Müller (Horváth Z., 61.), Fehér, Boros, Pintér, Bakura, Simon. Vezetőedző: Mohácsi Antal.
Esztergom: Galambka – Ribár (Budavári, 77.), Várszegi B. (Chrompota, 46.), Dékány, Kiss, Bokros, Krammer, Majtényi (Faragó B., 46.), Várszegi D. (Szlovák, 72.), Horváth G., Gyebnár. Vezetőedző: Szivák Krisztián.
Gólszerzők: Simon (38.), Bakura (61.), illetve Bokros (88.), Gyebnár (89.).
Jók: mindenki, illetve Szlovák, Chrompota.

A Koppánymonostor stabil játékkal az első félidőben kemény ellenállást mutatott a Tatabánya ellen, ám a szünet előtt megtörte a hazaiakat az NB III.-ba vágyó vendégcsapat. A szünet után aztán Solymos is eredményes volt, a végén pedig az emberelőnybe kerülő Tatabánya háromra növelte fórját, de így is büszkék lehetnek magukra a monostoriak.  A Tatabánya hazavitte a három pontot.

Koppánymonostori SE–Tatabányai SC 0-3 (0-1)
Koppánymonostor, vezette: Szeibert P. (Kolonics G., Szabó G.).
Koppánymonostor: Giber – Pekler, Hegedüs, Bilkó (Patócs, 65.), Venczel (Kugler, 75.), Alasztics (Egyed, 81.), Szalai, Sinkó (Dombi, 77.), Zvér, Sallai, Tímár (Dávid, 46.). Vezetőedző: Vigh László.
Tatabánya: Balla – Árvai (Víg, 86.), Nagy (Pawelecz, 63.), Soltész, Kovács I., Klausz (Kocsis, 75.), Györgykovács, Solymos (Wágner, 81.), Farkas V., Fodor, Gaszner. Vezetőedző: P. Nagy László
Gólszerzők: Klausz (43.), Solymos (61.), Fodor (86.).
Kiállítva: Pekler (85., Koppánymonostor).
Jók: mindenki, illetve Kovács I., Soltész.

A forduló rangadóján végül meglepetés született. A kör előtt a Vértessomló a hatodik helyről várta ezt a derbit. A találkozó gyors gólváltással kezdődött, még tíz perc sem kellett, hogy 1-1 legyen az állás. Ezt egy hosszú gólcsend követte, de a meccs végén aztán jött a mindent eldöntő találat: a csereként beálló Eigner Zsolt lőtte, ezzel pedig a Vértessomló otthon tartotta mindhárom pontot, ami igencsak meglepő. Ezzel sorozatban másodjára kapott ki a Sárisáp, a Vértessomló pedig maradt a hatodik helyen.

Vértessomlói KSK–Sárisápi BSE 2-1 (1-1)
Vértessomló, vezette: Mihályi G. (Szántó R. D., Gabala Zs.).
Vértessomló: Ujszászi – Szomolya, Fábián, Eigner B., Erdei (Éliás, 95.), Koller (Zink, 94.), Kovács I. (Eigner Zs., 46.), Antalovits, Batin (Petőcz, 82.), Kovács S., Kovács K. Vezetőedző: Dupai János.
Sárisáp: Sándor G. – György (Lohner, 53.), Berki, Góman, Terplán, Hamza (Jurásek, 67.), Sándor P., Karcagi R., Farkas, Horváth Gy. (Fluxa, 46.), Kopányi. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Fábián (9.), Eigner Zs. (81.), illetve Terplán (4.).
Jók: Ujszászi, Fábián, Kovács S., Kovács K., illetve Kopányi, Karcagi R.

A teljesen háromesélyes párharcból egyoldalú kiütés lett. A találkozón mint ha az öltözőben maradt volna a Kecskéd az első pár percben, hiszen a 7. minutumban már kettővel ment a Zsámbék. Gyorsan ébredt a Kecskéd, és Bucsi szépített, de utána Mann gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget. A szünet után aztán már csak a Zsámbék rúgott gólokat, méghozzá négyet, így a végén kiütéses győzelmet arattak a hazaiak, pedig a forduló előtt azonos pontszámmal álltak a felek.

Zsámbéki SK–Wati Kecskéd KSK 7-1 (3-1)
Zsámbék, vezette: Frank V. L. (Sirokmán A., Büki F.).
Zsámbék: Lakatos – Marticsek, Juhász, Mann (Tuba, 75.), Király (Nagy, 79.), Dávid (Peinlich, 61.), Szabó (Kósa Szilágyi, 60.), Fekete Cs., László, Veréb, Karai (Kállay, 60.). Vezetőedző: Bodó László.
Kecskéd: Ténai – Czékmány, Kocsán (Neckernusz, 82.), Juhász (Kucsera, 30.), Bucsi, Pető, Mérten, Neukunft, Kiss, Tomayer R., Kese. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Marticsek (2.), Mann (7., 19., 55.), László (47.), Kállay (75.), Tuba (87.), illetve Bucsi (9.).
Jók: mindenki, illetve Tomayer R.

Szoros meccs volt ez, és mindkét oldalon fontos. Az Oroszlány remek szériában van, hiszen egyedüliként veretlenek a bajnokságban, míg a Vértesszőlős fordulóról fordulóra javul. A vezetést Kiprich góljával az Oroszlány szerezte meg, majd a többi próbálkozás nem talált utat Lord hálójába, miután a kapus remekül védett. Egész a meccs végéig kellett  várni a következő gólra, ám ekkor jött kettő is. Előbb a hazaiak duplázták meg az előnyüket, majd egy büntetőből a  Vértesszőlős szépített. Végül a három pont Oroszlányon maradt, így Sebestyén Ferenc csapata listavezetőként várja a folytatást.OBSK Oroszlány–Vértesszőlősi SE 2-1 (1-0)
Oroszlány, vezette: Fiderman M. (Komáromi N., Janovics I.).
Oroszlány: Kovács – Kiprich, Soós, Bukovecz, Korcsok, Kuzma, Tóth (Babai, 91.), Földi, Simonka (Kiss, 69.), Kelemen (Németh, 89.), Minárcsik (Mester, 79.). Vezetőedző: Sebestyén Ferenc.
Vértesszőlős: Lord – Dr. Veréb, Takács, Mig (Polyák, 46.), Bencsik, Kolompár, Csontos, Szerencse, Králl (Zöld, 46.), Ratimorszky, Szőke (Plotár, 46.). Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Gólszerzők: Kiprich (16.), Tóth (87.), illetve Bencsik (89.).
Jók: Kiprich, Tóth, Kuzma, illetve Lord, Dr. Veréb, Kolompár, Szerencse, Takács.

Ez is egy háromesélyes derbinek indult, de sima tatai győzelem lett belőle. Az első félidő még nem hozott gólt, de a szünet után aztán a hazaiak elkezdték a gólgyártást. Zuggó duplája közé Rába találata ékelődött be, így magabiztosan maradt otthon a három pont.

Tatai AC–Bábolnai SE 3-0 (0-0)
Tata, vezette: Havasházi Sz. (Tóth R., Büki G.).
Tata: Giricz – Csapó, Zuggó, Csordás G., Tóth, Mészáros (Járóka, 82.), Csordás D. (Kovács, 84.), Rába (Benkő, 81.), Hauzer (Koronczi, 54.), Dácher (Kun, 46.), Bogár. Vezetőedző: Kele Zoltán.
Bábolna: Pécsvárady – Valkó G., Horváth D. (Kolonics, 8., Horváth L., 60.)), Valkó M., Mészáros (Ferenczi, 78.), Lami, Szendi, Marcinkó, Magyar, Fábián (Kovács, 81.), Csillag (Szalai, 73.). Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Zuggó (52., 75.), Rába (70.).
Jók: mindenki, illetve Valkó G.

A Nyergesújfalu SE–Ácsi Kinizsi SC találkozó elmaradt, mert az Ács nem tudott kiállni.