A megyei első osztály 7. fordulójában több nagy kérdés is volt. A legfőbb az, hogy ki nyeri az ősz csúcsrangadóját, hiszen a címvédő, és ötből öt győzelemmel álló Zsámbék fogadta a listavezető, hatból hatos mutatót produkáló Koppánymonostort. A találkozó harmadik percében már előnybe is került a hazai csapat, majd Marticsek az első félidő végén megduplázta a Zsámbék előnyét. Több gól nem is esett, így végül a Zsámbék maradt hibátlan mérleggel, és át is vette a vezetést a tabellán. A találkozón a játékvezető asszisztens rosszul lett, így egy „partjelzővel” végződött a találkozó. Majd’ egy tucat gól esett Nyergesújfalun, ahová a Vértessomló látogatott. Pedig a találkozó nem így indult, a vendégek szerezték meg a vezetést, és 1–1-el fordultak, de a szünet után aztán jött a nyergesi henger, bár ehhez egy vendégkiállítás is hozzájárult. A három büntetőt hozó összecsapáson a Nyergesújfalu 9–2-re nyert. Nem fukarkodtak a gólokkal Vértesszőlősön sem. Itt két rossz formában lévő csapat játszott egymás ellen, de a Vértesszőlős hazai pályán nem csak a Nagyigmándot, de önmagát is felül tudta múlni. Az első játékrészben még csak kettő volt a különbség, de a térfélcserét követően a hazaiak még öt gólt bepakoltak.
A Bábolna egy jó meccsen javítani tudott az előző kétheti nyeretlenségén, ezt viszont a Tát bánta. Egy jó színvonalú mérkőzésen végül a Bábolna egy góllal jobb volt az újonc tátiaknál. A Környe hazai pályán nem tudta feltartóztatni a Tata csapatát, a vendégek az első félidőben kettőt rúgtak, de a szünet után emberhátrányba kerülve még egyet szereztek, így magabiztosan vitték el mindhárom pontot. Az Esztergom hazai pályán nem tudta növelni győzelmei számát, hiszen a Sárisáp két pontrúgással megnyerte a mérkőzést. A Sárisáp kapusa, Sándor Gábor ismét eredményes volt egy büntetőből, így már három gólnál jár.


Megyei I. osztály, 7. forduló
Zsámbéki SK-Koppánymonostori SE 2–0 (2–0)
Zsámbék, vezette: Drabon B. (Miráki G., Csejtei Cs.)
Zsámbék: Tugyi – Lőrinczy, Orosházi, Sugár B. (Pál, 91.), Sárközi, Kállay (László M., 67.), Kósa Szilágyi (Sugár S., 91.), Bíró (Terplán, 40.), László D., Karai (Mártonfi, 67.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Koppánymonostori SE: Boros – Hegedüs (Egyed, 83.), Bilkó (Fodor, 67.), Venczel (Valkó M., 55.), Rába, Csapó, Tóth (Sinkó, 67.), Valkó G., Dávid, Simonka, Korcsok (Tímár, 76.). Vezetőedző: Pintér László.
Gólszerzők: Sárközi (3.), Marticsek (42.)
Jók: mindenki, illetve Dávid, Hegedüs.
Bodó László: – Sok mindent át kell értékelni, mikor egy fiatal zsámbéki ifjúsági labdarúgón életmentő műtétet kell végrehajtani. Ezt a sikert Richnyovszki Viktor felépülésére ajánljuk.
Pintér László: – Nem történt tragédia, dolgozunk tovább… Jobbulást kívánunk az asszisztensnek.


Nyergesújfalu SE-Vértessomlói KSK 9–2 (1–1)
Nyergesújfalu, vezette: Balázs K. (Szeibert P., Gabala Zs.)
Nyergesújfalu: Balogh (Keck, 47.) – Molnár Á., Tóth (Fábián Nagy, 80.), Hajnal, Fellegi (Vida, 24.), Vass (Pálfi, 77.), Mann, Balogh, Antal (Jakobi, 65.), Máté-Kovács, Takács. Vezetőedző: Darabos Gábor.
Vértessomló: Ujszászi – Eigner, Koller (Somodi, 65.), Murányi, Plotár (Éliás, 61.), Batin, Kovács K., Kóródi, Kovács S., Dobbelaere, Petőcz. Vezetőedző: Schöffer Antal.
Gólszerzők: Molnár Á. (35.), Hajnal (46., 79.), Mann (56.), Takács (60., 89.), Vida (65.), Tóth (70., 76.), illetve Batin (16., 72.)
Kiállítva: Máté-Kovács (91.), illetve Kovács K. (65.)
Jók: mindenki, illetve Dobbelaere.
Darabos Gábor: – A második félidőben nyújtott teljesítményünk alapján aratott nagyarányú győzelmünket Dénes emlékére ajánljuk.
Schöffer Antal: – Ezen a mérkőzésen nem csak mi hibáztunk óriásit, és nem csak a csapatomnak kell szégyellnie magát…


Bábolnai SE-DG Tát SE 1–0 (0–0)
Bábolna, vezette: Hegedüs R. (Frank V. L., Kun P. A.)
Bábolna: Szabó – Németh Zs., Karvaj, Czeglédi, Takács K., Papp (Kalamár, 82.), Hajnal K. (Varga, 84.), Lanzendorfen, Hajnal P., Végh, Soha. Vezetőedző: Józsa Péter.
Tát: Koller F. – Rábl, Varga (Szabó, 77.), Török (Kozma, 84.), Tirpák, Dékány, Koller T., Jámbor, Tillman, Budavári (Domak, 46.), Chrompota. Technikai vezető: Szabó Attila.
Gólszerző: Hajnal P. (57.)
Jók: Karvaj, illetve Jámbor, Dékány, Koller F.
Józsa Péter: – A csapat töretlen akarata hozta meg a három pontot egy jó csapat ellen.
Szabó Attila: – Ha pontozásos sportág, akkor valószínűleg mi kaptuk volna a három pontot. Egy fizikálisan erős csapat ellen játszottunk egy ki-ki meccset. A csapatom előtt le a kalappal, nem érdemeltünk vereséget. Azért jöttünk ebbe az osztályba, hogy jó meccseket játsszunk, és ez most az volt.


Környe SE-Tatai AC 0–3 (0–2)
Környe, vezette: Hartdégen Zs. (Jámbor B., Szajkó Á. A.)
Környe: Hanus – Kerék (Bihari, 74.), Takács K., Zelenai, Békefi (Antalovits, 37.), Patyi (Nádudvari Á., 67.), Szerencse, Szabó K., Kósa, Bilisánczki (Horváth J., 46.), Duka. Vezetőedző: Gulyás Tamás.
Tata: Csákány – Széles, Szűcs, Felső, Dragonya, Zuggó (Bogár, 86.), Martonfi (Mészáros, 72.), Visnyovszki, Hauzer (Suhai, 59.), Kisék, Kiprich. Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Martonfi (3.), Zuggó (42.), Kisék (90.)
Kiállítva: Visnyovszki (54., Tata)
Jók: senki, illetve mindenki.
Gulyás Tamás: – Nem érdemeltünk győzelmet, helyzetkihasználásunk továbbra is katasztrofális, ráadásul borzasztóan buta gólokat tudunk kapni.
Wéber Roland: – Gratulálok a csapatnak, ezt kiküzdöttük. Győzelmünket a születésnapos Csákány József szakosztályvezetőnek ajánljuk! Mielőbbi gyógyulást kívánunk Békefi Bencének!


Vértesszőlősi SE-Nagyigmándi KSK 7–0 (2–0)
Vértesszőlős, vezette: Erdélyi D. (Tomacsek B., Marosi M.)
Vértesszőlős: Kurucz (Kovács, 64.) – Szőke, Farkas (Németh, 58.), Horváth (Magyarics, 84.), Fekete, Dombai, Jónás (Rigó, 82.), Vaczula (Wieszt, 67.), Polyák, Kocsis, Dr. Veréb. Vezetőedző: Tokaji Zsolt.
Nagyigmánd: Tóth G. – Nádolszky (Mesterházi, 82.), Szalai Á., Fülöp (Pados, 49.), Trescsik, Rózsás, Kuti Horváth, Veres, Takács M., Dávid, Boros (Pálmási, 77.). Vezetőedző: Járóka Mátyás.
Gólszerzők: Szőke (15., 78., 89., 90.), Horváth (20.), Németh (59.), Dombai (76.)
Kiállítva: Dávid (85., Nagyigmánd)
Jók: Szőke, Fekete, Kocsis, Dr. Veréb, illetve senki.
Tokaji Zsolt: – Ilyen előzmények után magabiztos és megérdemelt győzelmet arattunk, amihez gratulálok a csapatnak. A Nagyigmándnak pedig további sok sikert és kitartást kívánok.
Járóka Mátyás: – Olyan érzésem volt, mintha egy döglött ló húzta volna ma a szekerünket, semmi nem ment, ami amúgy szokott. Attól, hogy egy mezőnyjátékos áll a kapuba, még nem törvényszerű, hogy így alakuljon egy mérkőzés. Aki bármilyen kritikával illetne bárkit is, az tegye meg felém, a csapatot hagyja békén mindenki! Van nekik elég bajuk egy ilyen eredmény után. Nyilván sem én, sem a játékosaim nem fogunk ebbe beletörődni, edzünk tovább, ám egy-két dolgot át kell értékelni…


FC Esztergom-Sárisápi BSE 0–2 (0–0)
Esztergom, vezette: Kreitl T. (Kis G. B., Áy J. H.)
Esztergom: Iványi – Glück, Révész, Pásztor, Varga, Vincze (Bereczki, 65.), Galacs (Krizsán, 67.), Ódor (Végh, 72.), Bogárdi, Molnár, Tanárki. Vezetőedző: Czakó Péter.
Sárisáp: Sándor G. – Válent, Szenes (Jónás, 82.), Manger (Varga, 89.), Manga, Szoboszlai, Jurásek J. (Deres, 72.), Sándor P. (Grenitzer, 83.), Karcagi, Budaházi, Fekete. Vezetőedző: Csapó Károly.
Gólszerzők: Manga (57.), Sándor G. (81.)
Jók: Vincze, Révész, Molnár, illetve Karcagi, Jurásek J., Válent.
Czakó Péter: – Nagyon szomorú vagyok, mert több volt ebben a meccsben számunkra, az ellenfél csak minimális mennyiségű helyzetet tudott kialakítani az egész találkozón. Megvolt rá a lehetőségünk, hogy boldogabban jöjjünk le a pályáról.
Csapó Károly: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Mezőnyfölényben játszottunk, ugyanakkor elég kevés helyzetünk volt. Két pontrúgásból eldöntöttük a mérkőzést a nagyon lelkes Esztergom ellen. További sok sikert kívánok nekik!­