Labdarúgás A hétvégén nem lesz NB III.-as forduló, hiszen mindhárom megyei csapatunk továbbjutott a MOL Magyar Kupa országos főtábláján az 1. fordulóban, így szombaton következik a második. Itt viszont már egy csapatunk biztosan búcsúzik, hiszen balszerencsés módon a Nyergesújfalu és a Tata egymás ellen fog pályára lépni, hogy kivívja a továbbjutást. Ez a két csapat nagyon jól ismeri egymást, hiszen mindketten a megyei első osztályban szerepelnek, annak is az elején. Az előző évben olyan unalmas meccseket játszottak egymással, mint 7-2, 8-4 és 5-3, a legutolsó találkozójuk pedig a Megyei Kupa döntője volt, amit a Tata 2-1-re nyert meg Tatabányán. Most aztán újra egymásnak feszülnek, és a bajnokságban még vélhetően háromszor is találkozni fognak. A megyei bajnokságban a Tata két győzelemmel kezdett, de a Nyergesújfalu is veretlen még, így jó formában várják a csapatok ezt az összecsapást.

A Zsámbék és a Tatabánya is „osztálytársat” kapott ellenfelként a hétvégére. Gyürki Gergelyék hazai pályán fogadják majd a szintén NB III.-as, azon belül is Nyugati-csoportbeli Balatonfüredet. A két csapat már tavaly is játszott egymással, és idén is fog kétszer. Ami az idei szereplést illeti: a Balaton-parti csapat öt meccsből négy pontot gyűjtött eddig, míg a Tatabánya tízet, így a hazaiak jóval esélyesebbnek tűnnek. Ez már nem mondható el a Zsámbékról, hiszen a majdnem szomszédos Bicske látogat majd Bodó Lászlóékhoz. Itt is mindkét gárda Nyugat-csoportban szerepel, ahol a zöld-fehérek egy megszerzett ponttal állnak, míg a Fejér-megyeiek hattal. Legkönnyebb dolga papíron az NB III.-as Komáromnak lesz, hiszen a Veszprém megyei másodosztályban szereplő Balatonszepezd lesz az ellenfél. A Veszprém megyei bajnokság az előző héten kezdődött, így még csak egy bajnokin szerepelt az ellenfél.

MOL Magyar Kupa, 2. forduló
Augusztus 27, szombat, 16:30
Balatonszepezdi ÖKSC-Komárom VSE
Zsámbéki SK-Bicskei TC
Tatabányai SC-Balatonfüredi FC
Nyergesújfalu SE-Tatai AC

NB II., 6. forduló
Augusztus 28, vasárnap, 17:30
Békéscsaba 1912 Előre–Dorogi FC

A legutóbb Szegeden 2-0-ra veszítő, így a 19., utolsó előtti helyen maradó Dorog ismét az Alföldre utazik, ezúttal a Békéscsaba vendége lesz. A házigazda eddig közepes teljesítményt nyújtott a bajnokságban, 7 pontjával (a Dorognak 3 van) a mezőny közepén, a 9. helyen áll. Legutóbb úgy játszott 2-2-t Szentlőrincen, hogy a félidőben két góllal vezetett, a hazaiak pedig a 94. percben szerezték meg az egyenlítő góljukat.

– Bátor, lendületes csapat a Békéscsaba, amely gyakran játszik gólokban gazdag mérkőzéseket. Veszélyes támadói vannak, akiket nem lesz könnyű semlegesítenünk. Nehéz dolgunk lesz, de el kell indulnunk felfelé a tabellán, ehhez pedig pontot, pontokat kell szereznünk a Viharsarokban – nyilatkozta Fenyvesi László, a Dorog vezetőedzője, aki azt is elárulta, hogy Kovács Olivér és Pohner Zsolt továbbra is sérült, eltiltottja viszont nincs a csapatnak.