Az ötödik fordulóval folytatódik a megyei első osztály, már annak a hat csapatnak, amelyik pályán lesz.

A koronavírus több csapatnál közbeszólt, így Sárisápon és Tatán is van fertőzött, ami pedig természetesen azt jelenti, hogy nem tudnak pályára lépni, így a Vértesszőlős és a Nagyigmánd is „szabadnapos” lesz, csak úgy, mint a Zsámbék, amely amúgy sem lépett volna pályára. Ettől függetlenül is lesznek jó párosítások a hétvégén: a forduló rangadóját például a második helyen álló Koppánymonostor vívja az ötödik pozícióban lévő Esztergommal. A hazai lila-fehérek eddig remekül szerepelnek a bajnokságban, három győzelem mellett egy döntetlent hoztak össze Vigh Lászlóék, és még gólt sem kaptak. Az Esztergom is jól kezdte a szezont, két győzelem és egy vereség mellett egy döntetlen a mérlegük, ezzel a tabella ötödik helyét foglalják el Terjék Lajosék. Mindkét csapat a dobogóért küzd, így egy igazán nehéz mérkőzés vár mindkét csapatra.
Hasonlóan szoros és izgalmas összecsapásnak ígérkezik a Nyergesújfalu oroszlányi vendégjátéka. Az Oroszlány is remekül kezdte a szezont, három győzelemmel és egy döntetlennel a dobogó harmadik fokán állnak. A Nyergesújfalu eddig csak két mérkőzésen lépett pályára, egy győzelem és egy vereség a mérleg, így még nehezen állapítható meg a csapat formája. Ettől függetlenül a Nyergesújfalu a dobogóra esélyes csapatok között van, és ehhez le kell győzniük az Oroszlány csapatát. Frissítés: ez a találkozó is elmarad.

Az eddig pont nélkül álló Környe a negyedik mérkőzésén szeretné megszerezni első győzelmét, de ehhez alaposan meg kell izzadni, ugyanis a jó formában lévő Kecskéd utazik Környére. Linczmaier László tanítványai négy mérkőzésen tizennégy alkalommal voltak eredményesek, ezzel a bajnokság leggólerősebb csapatává lépett elő a Kecskéd, míg a Környe ugyanennyi találatot kapott három mérkőzés alatt. A papírforma alapján a Kecskéd jóval esélyesebb, hiszen hét ponttal gyűjtött többet, mint Kip­rich József csapata. Szintén szerzett pont nélkül áll a Bábolna, ráadásul Józsa Péterék még gólt sem tudtak szerezni. A Vértessomló eddig három mérkőzésen lépett pályára, és egy győzelmet szerzett, most egymás ellen játszik a két csapat. Az előző szezonban a Bábolna szerepelt jobban, ám azóta sok minden megváltozott, most a hazaiak az első győzelmükre ácsingóznak. Minden találkozó 16.30-kor kezdődik. A Nagyigmándi KSK-Tatai AC találkozót november 29-én, a Sárisápi BSE-Vértesszőlősi SE párharcot pedig december 6-án pótolják.